Ketvirtadienis, 15 gegužės, 2025

Naujausi

Saldūs marinuoti pomidorai pagal laiko patikrintą receptą

Kiekvienais metais išbandau vis kitus daržovių konservavimo metodus, tačiau kai kuriuos receptus išsisaugau ateičiai. Mano draugė sakė, kad šis pomidorų konservavimo būdas yra pats patikimiausias, ir tuo aš netrukus įsitikinau pati.

Botanikai mano, kad pomidoras yra uoga, bet ne daržovė ar vaisius. Žinoma, iš  pomidorų uogienės nevirsime, tačiau į marinatą įdėti šiek tiek cukraus yra tikrai gera idėja. Turite tai išbandyti patys!

Atkreipkite dėmesį į tai, kad visi ingredientai skirti trims 1 litro stiklainiams. Nėra būtina sterilizuoti stiklainius: svarbiausia, kad jie būtų švarūs ir sausi.

Jums reikės:

  • 1,7 kg pomidorų
  • 1,5 l vandens
  • 1 valg. š. druskos
  • 200 g cukraus
  • 100 ml 9% acto
  • 3 lauro lapų
  • juodųjų pipirų (žirneliais)

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Pirmiausia paruoškite pomidorus – nuplaukite juos ir išdžiovinkite. Kiekvieną pomidorą du kartus įdurkite šakute – tuomet termiškai apdorojant pomidorus neįplyš jų odelė.

Sudėkite pomidorus į stiklainius ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite 10-15 minučių pastovėti. Vandenį supilkite į puodą, įberkite druskos ir cukraus. Įdėkite lauro lapų ir juodųjų pipirų.

Užvirinkite ruošiamą marinatą. Virkite 1-2 minutes. Druska ir cukrus turi visiškai ištirpti. Į verdantį marinatą supilkite actą ir išmaišykite. Gautu mišiniu užpilkite pomidorus iki pat stiklainių viršaus.

Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir uždenkite antklode. Kai stiklainių turinys visiškai atvės, laikykite juos vėsioje tamsioje vietoje.

Šiame vaizdo įraše pamatysite visą pomidorų ruošimo procesą:

Išsisaugokite šį receptą: taip marinuoti pomidorus norėsite kasmet!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kodėl šuo neša šeimininkui įvairius daiktus: 9 priežastys, apie kurias net nepagalvojote

Ar jūsų šuo reguliariai neša jums kojines, žaislus ar net atsitiktinius daiktus iš namų? Tai daugiau nei tik keistas įprotis. Gyvūnų elgesio ekspertai aiškina:...

Alyvų uogienė: nuo kvapo iki skonio.

Pavasaris – tai ne tik gamtos atgimimas, bet ir naujų skonių bei aromatų metas. Ar kada pagalvojote, kad švelnus alyvų žiedų kvapas gali virsti...
---