Sekmadienis, 13 liepos, 2025

Naujausi

Marinuoti pomidorai su aviečių lapais

Pomidorai – tai universalios daržovės, iš kurių galima paruošti daugybę skirtingų patiekalų. Kai kuriuose restoranuose iš pomidorų netgi ruošiami desertai, pavyzdžiui, pomidorų šerbetas.

Šį kartą norime su jumis pasidalinti gana neįprastu pomidorų marinavimo būdu: tikime, kad jis taps jūsų mėgstamiausiu!

Marinuoti pomidorai su aviečių lapais yra ne tik nepaprastai skanūs, bet ir labai sveiki. Aviečių lapuose gausu vitamino C, todėl tai yra puikus būdas aprūpinti organizmą šio vitamino atsargomis.

Iš nurodytų ingredientų paruošite 3 litrus marinuotų pomidorų.

Jums reikės:

  • 2 kg pomidorų
  • 3 aviečių lapų
  • 8 česnakų skiltelių
  • 2 arb. š. druskos
  • 5 valg. š. cukraus
  • 1 arb. š. acto

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Į sterilų stiklainį sudėkite nuluptas česnako skilteles, aviečių lapelius ir nuplautus vidutinio dydžio pomidorus.

Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliu  ir palikite pusvalandį pastovėti. Vandenį nupilkite į puodą, suberkite druską ir cukrų, įpilkite acto. Kaitinkite, kol vanduo užvirs.

Paruoštą marinatą supilkite į stiklainį. Užsukite dangtelį, apvyniokite rankšluosčiu, apverskite stiklainį. Kai stiklainio turinys atvės, laikykite šaldytuve.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Liaudies pastebėjimai, kurie vasarą žada pinigus, sėkmę ir meilę

Vasaros sezonas – veiksmo metas, kai laukiame stebuklo ir naujų teigiamų pokyčių. Liaudies išmintis padės nepraleisti savo laimės. Mūsų protėviai atidžiai stebėjo viską, kas vyksta...

Kaip atvėsinti kambarį be kondicionieriaus: paprasti ir veiksmingi būdai

Vasaros karščiai gali paversti mūsų namus tikra pirtimi, ypač jei neturime oro kondicionieriaus. Tačiau žinodami keletą išmanių triukų, galite žymiai sumažinti kambario temperatūrą. Žurnalas...
---