Trečiadienis, 17 rugsėjo, 2025

Naujausi

Marinuoti svogūnai, kuriuos valgysite vienus!

Žali svogūnai dedami į daugelį patiekalų, dažnai – į salotas. Tačiau aitrus šios pikantiškos daržovės skonis ir aštrus kvapas patinka ne visiems. Žinoma, saldus svogūnas su nedideliu kartumu suteikia skonio salotoms ir užkandžiams. Bet ką daryti, jei pasitaikė itin neįprasto skonio svogūnai?

Yra paprastas ir patikrintas būdasmarinuoti svogūnai. Po tokio apdorojimo svogūnai netgi gali būti naudojami kaip atskiras užkandis, papildantis mėsą, virtas daržoves. Aromatingas, traškus ir saldus svogūnas pakeis jūsų požiūrį į šią daržovę.

Naudokite 9% actą, iš anksto užvirinkite vandenį ir atvėsinkite. Atkreipkite dėmesį, kad raudoni ir balti svogūnai marinuojami atskirai.

svogūnai

Jums reikės:

  • Svogūnų 3 vnt.
  • Vandens 1 puodelio
  • Acto 4 šaukštų
  • Cukraus 1 valgomojo šaukšto
  • Druskos 1 šaukštelio
  • Krapų pagal skonį

Gaminimas:

Supjaustykite svogūną žiedais arba pusžiedžiais.

Sumaišykite atvėsintą virintą vandenį, actą, druską ir cukrų. Maišykite, kol druska ir cukrus visiškai ištirps. Tuomet įmaišykite smulkintus krapus.

svogūnai

Supilkite marinatą ant svogūnų ir palikite 20 minučių. Prieš patiekdami nupilkite skystį – svogūnai paruošti valgyti!

Marinuotus svogūnus galite patiekti ne tik su mėsa ir žuvimi. Iš jų taip pat gaminamos salotos ar jie dedami į sultingus mėsainius. Jei nemėgstate intensyvaus skonio, naudokite subtilesnį, raudonąjį svogūną. Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Zodiako ženklai, kuriuos rugsėjį ir spalį palies Veneros įtaka

Artėjant rugsėjui, Venera įeis į naują Zodiako ženklą, kas turės įtakos net aštuoniems Zodiako ženklams. Keturių jų laukia džiugūs įvykiai, o kiti keturi turėtų...

Tinkama kūno padėtis kraujospūdžio matavimui: kaip gauti tiksliausius rezultatus

Tikriausiai retai susimąstome apie savo kūno padėtį, kai matuojame kraujospūdį. Tačiau naujausi tyrimai rodo, kad būtent kūno laikysena gali lemti matavimo tikslumą. Netinkama kūno...

---