Taigi, koks tai slaptas ingredientas?
Tai – majonezas, naudojamas daugelyje receptų, tačiau mažai kas jo deda į blynus.
Jei į bulvinių blynų tešlą įdėsite majonezo, kepami blynai neprisigers tiek daug riebalų.
Be to, blynai bus kur kas traškesni.
Kaip paruošti tobulai traškius bulvinius blynus?
Jums reikės:
- 1 kg bulvių
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 3 v. š. kvietinių miltų
- 2 v. š. bulvių miltų (bulvių krakmolo)
- 1 kiaušinio
- 1 v. š. majonezo
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- mairūno
- česnako
- aliejaus (kepimui)
- grietinės (18% riebumo)
- krapų (patiekimui)
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Kaip gaminti?- Bulves nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia tarka arba virtuviniu kombainu.
- Palikite 10 minučių pastovėti.
- Praėjus šiam laikui, nusausinkite skysčio perteklių.
- Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
- Įdėkite į dubenį su bulvėmis.
- Miltus persijokite per sietelį.
- Įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais ir įdėkite šaukštą majonezo.
- Viską gerai išmaišykite, kol ingredientai susimaišys.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų.
- Šaukštu formuokite blynus.
- Kepkite, kol abi blyno pusės paruduos.
- Paruoštus blynus dėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu.
- Patiekite su grietine ir smulkintais krapais.
Skanaus!

Esu Jovita, viena iš laikas.lt straipsnių autorių. Jau nuo mažens mėgstu gaminti ir džiaugiuosi, kad mama leido eksperimentuoti virtuvėje. Mėgstamiausi patiekalai, be abejonės, desertai. Taip pat mėgstu „suktis” namuose, tad skaitytojams stengiuosi pateikti ne tik įdomių receptų, bet ir naudingų patarimų namų ruošoje.