Medaus pyrago receptas, pagal kurį gali paruošti net pradedantieji. Šio pyrago skonis nuostabus!

Redaktorė Rasa
2 min. skaitymo

Medaus pyragas nėra vienas paprasčiausių desertų, tačiau pagal šį receptą jį pasigaminti gali tikrai kiekvienas.

„YouTube“ kanale jums radome puikų medaus pyrago receptą.

Jums reikės:

  • Sviesto – 160 g
  • Medaus – 180 g
  • Kepimo sodos – 1,5 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušinių – 4 vnt.
  • Druskos – žiupsnelio
  • Cukraus – 150 g
  • Paprastų miltų – 250 g

Kremui:

  • Grietinės 20-25% – 800 g
  • Cukraus pudros – 150 g
  • Vanilinio cukraus – 10 g

Taip pat reikės:

Kepimo formos 42×32 cm

Pyragą reikės kepti 180°C temperatūroje apie 15 minučių

Gaminimo eiga:

Į puodą sudėkite supjaustytą minkštą sviestą.

Įdėkite medaus ir ant silpnos ugnies leiskite jam ištirpti.

Įberkite sodos.

Virkite apie 1-2 minutes.

Mišinys turi įgauti gražią karamelinę spalvą.

Supilkite į dubenį ir palaukite, kol masė atvės iki kambario temperatūros.

Tuo tarpu atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos.

Plakite iki putų konsistencijos.

Tada lėtai, nedidelėmis dalimis, į masę įmaišykite cukrų.

Dabar į mišinį lengva srovele įpilkite ištirpintą ir atvėsusią sviesto masę. Kartu viską plakite taip, kad abi medžiagos gerai tarpusavyje susimaišytų.

Galiausiai į tešlą įsijokite miltus ir maišykite, kol gausis vienalytė tešla.

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai supilkite tešlą.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių.

Tada išimkite iš orkaitės, apverskite ir nuimkite kepimo popierių.

Nupjaukite kraštus ir iškepusį biskvitą perpjaukite per pusę.

Dabar padalinkite abu biskvitus per pusę – kad gautųsi dar du sluoksniai. Taip iš viso paruošite 4 paplotėlius.

Galiausiai paruoškite kremą:

Grietinę sudėkite į storą drobę ir palikite kelioms valandoms nuvarvėti. Grietinė sutirštės ir taps kreminės konsistencijos.

Ją išplakite su cukrumi.

Dabar paruoškite galutinį desertą – pakaitomis sutepkite paruoštus biskvitus ir kremą.

Jei nenorite laukti, vietoj grietinės galite naudoti kreminį sūrį.

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *