Pasakiškai skanus medaus tortas su plakta grietinėle

Redaktore M.
1 min. skaitymo

Šis medaus pyragas yra tobulo skonio. Pasigaminkite jį ir patys tuo įsitinkite. Nors atrodo, kad tokį pyragą padaryti gana sunku, taip tikrai nėra.

Ingredientai:

  • Kiaušiniai – 4 vnt.;
  • Cukrus – 1 stiklinė;
  • Sviestas – 200 g;
  • Medus tešlai – 4 valgomieji šaukštai;
  • Medus įdarui – 1 valgomasis šaukštas;
  • Kvietiniai miltai – 4 stiklinės;
  • Tinktūra (bet koks stiprus alkoholinis gėrimas) – 2 valgomieji šaukštai;
  • Cukraus pudra – 100-150 g;
  • Riebi grietinėlė – 1 l.

Gaminimas:

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų. Tada sudėkite minkštą sviestą, tinktūrą ir medų. Viską dėkite į vandens vonelę, įdėkite šiek tiek sodos ir išmaišykite. Masė pradės putoti. Suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Tešlą padalinkite į 8-10 dalių.

Kiekvieną tešlos gabalėlį iš karto plonai iškočiokite ant kepimo formos ir sudėkite į formą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 4 minutes. Atšaldytą grietinėlę išplakite, palaipsniui suberkite cukraus pudrą. Į kremą įdėkite šaukštą medaus ir išmaišykite šaukštu.

Visus iškeptus biskvitus aptepkite kremu ir sudėkite tortą. Kepinių gabaliukus, kurie liko nuo biskvitų, sumalkite. Pyragą apibarstykite trupiniais ir palikite pastovėti apie 5-6 valandas. Skanaus.

medaus pyragas

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *