Sekmadienis, 4 gegužės, 2025

Naujausi

300 g kopūstų, 1 kiaušinis ir 150 g maltos mėsos: Moraviški kopūstai lėkštėje – senovinis ir pigus receptas, geriau nei keptos mėsos kukuliai!

Puikūs kopūstų ir faršo pietūs – pigūs, greiti ir fantastiškai skanūs! Tai šiek tiek pakeistas Moravijos kopūstų receptas, būtinai išbandykite!

Jums reikės:

12 vienetų:

  • Kopūstų – 300 g
  • Kiaušinių- 1 vnt.
  • Grietinės – 2 šaukštų
  • Petražolių – 3 šakelių
  • Maltos mėsos – 150 g
  • Svogūno- 75 g
  • Druskos – 1 arbatinio šaukštelio
  • Sodos – 0,5 šaukštelio
  • Juodųjų pipirų – 0,5 šaukštelio
  • Miltų – 50 g (3 šaukštų)

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

300 g kopūstų sutarkuokite smulkia tarka.

Taip pat sutarkuokite 75 g svogūno.

Arba galite viską susmulkinti peiliu.

Į dubenį suberkite smulkintus kopūstus ir svogūną. Užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 2 minutėms.

Tada nusunkite ir suberkite į gilų dubenį.

Įberkite tris smulkiai supjaustytų petražolių šakeles ir 150 g maltos mėsos.

Įmuškite 1 kiaušinį. Įdėkite du šaukštus grietinės arba majonezo, 1 arbatinį šaukštelį druskos, pusę šaukštelio juodųjų pipirų, 3 šaukštus paprastų miltų ir pusę šaukštelio sodos.

Viską kruopščiai sumaišykite rankomis.

Suformuokite mėsos ir kopūstų kukulius, ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepkite 200 °C temperatūroje 30 minučių, kol paviršius paruduos.

Iškeptus mėsos kukulius patepkite sviestu arba patiekite su mėgstamu padažu. Mėsos kukuliai yra labai sultingi, minkšti ir skanūs!

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---