Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Kritinės klaidos gaminant kotletus: 3 tobulo patiekalo paslaptys

Minkšti ir sultingi kotletai kartais nepavykta dėl kelių priežasčių: per daug vandens mėsoje, netinkamo maltos mėsos paruošimo, proporcijų.  Patyrę kulinarai įvardijo niuansus, į kuriuos turėtumėte atkreipti dėmesį gamindami kotletus.

Drėgmės perteklius

Tradiciškai į maltą mėsą pilamas vanduo, pienas arba sultinys. Kartais skysčio kiekis viršija leistiną normą. Kai kurie kulinarai problemai išspręsti prideda įvairių ingredientų, kurie padeda išlyginti disbalansą. Dėl to pablogėja skonis.

Maltos mėsos maišymas

Prieš formuojant kotletus, faršą užtenka lengvai paminkyti. Tačiau svarbu nepersistengti. Priešingu atveju mėsa praras daug drėgmės ir oro. Dėl šios priežasties kotletai taps tankūs ir kieti.

Marinavimas

Prieš kepdami, faršą 5dėkite į šaldytuvą. Tai daroma todėl, kad mėsa sugertų svogūnų ir prieskonių, druskos aromatą, taptų vienodesnė. Iš tokio faršo lengviau lipdyti kotletus. Tačiau kai kurie kulinarai šį žingsnį praleidžia.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Gyventojų dėmesiui: gegužę padaugės karinės technikos ir orlaivių judėjimo

Lietuvos kariuomenė informuoja, kad visą gegužės mėnesį šalies teritorijoje vyks intensyvios Lietuvos ir NATO sąjungininkų karinės pratybos. Jose dalyvaus apie 8 tūkstančius karių, virš...

Ketvirtadienio Įkvepiantis Horoskopas (Gegužės 1 d.): Nauja Meilės Aušra Laukia Dviejų Zodiako Ženklų!

Jaučiate kosminę energiją ore? Šiandien gali būti lemiamas pokytis! 🌠 Sužinokite, kaip žvaigždės jums išsirikiuoja ir ką turite žinoti, kad maksimaliai išnaudotumėte tai. ♒...
---