Ketvirtadienis, 13 lapkričio, 2025

Naujausi

Jautienos kepenų paštetas: vos per 20 minučių

Ingredientai

  • jautienos kepenys – 900 g,
  • morkos – 450 g,
  • svogūnai – 450 g,
  • sviestas – 200 g,
  • augalinis aliejus – 30 g,
  • druska – 12 g,
  • juodieji pipirai – 5 g,
  • grietinėlė 30% – 100 ml.

Gaminimo eiga

Atskirai pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus, morkas ir supjaustytas kepenis.

Kepenis kepkite 10 minučių nuolat maišydami. Po 10 minučių nukelkite keptuvę su kepenėlėmis nuo kaitlentės, uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti 15 min.

Supilkite grietinėlę į gilų puodą, užvirinkite ir sudėkite kepenėles, keptas daržoves, druską ir pipirus. Įdėkite sviestą ir sutrinkite su trintuvu į vienalytę masę.

Atvėsinkite ir patiekite su skrebučiais, duona ar kitu mėgstamu užkandžiu.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kodėl vis grįžta tie patys žmonės su tuo pačiu zodiako ženklu?

Įdomu, ar kada nors pastebėjote, kad dažnai susitinkate žmones, kurie turi tą patį zodiako ženklą? Iš pradžių tai gali atrodyti kaip atsitiktinumas, tačiau kuo...

Kodėl Afrikoje tiek daug didelių gyvūnų: mokslininkų paaiškinimas

Afrika garsėja ne tik savo nuostabiu kraštovaizdžiu, bet ir unikaliu gyvūnijos pasauliu. Afrikoje gyvena didžiausi sausumos gyvūnai, kurių dydis ir masė stebina tiek mokslininkus,...

---