Ketvirtadienis, 18 rugsėjo, 2025

Naujausi

Jautienos kepenų paštetas: vos per 20 minučių

Ingredientai

  • jautienos kepenys – 900 g,
  • morkos – 450 g,
  • svogūnai – 450 g,
  • sviestas – 200 g,
  • augalinis aliejus – 30 g,
  • druska – 12 g,
  • juodieji pipirai – 5 g,
  • grietinėlė 30% – 100 ml.

Gaminimo eiga

Atskirai pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus, morkas ir supjaustytas kepenis.

Kepenis kepkite 10 minučių nuolat maišydami. Po 10 minučių nukelkite keptuvę su kepenėlėmis nuo kaitlentės, uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti 15 min.

Supilkite grietinėlę į gilų puodą, užvirinkite ir sudėkite kepenėles, keptas daržoves, druską ir pipirus. Įdėkite sviestą ir sutrinkite su trintuvu į vienalytę masę.

Atvėsinkite ir patiekite su skrebučiais, duona ar kitu mėgstamu užkandžiu.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Oro gaivikliai: rizikos ir saugus naudojimas namuose

Daugelis siekia, kad namai kvepėtų maloniai, todėl dažnai naudojami oro gaivikliai – purškikliai, difuzoriai ar automatiniai atomizatoriai. Tačiau ar tokie „kvapai“ yra saugūs sveikatai?...

Neištikimiausi Zodiako ženklai: aistros, laisvė ir jėga

Santykiai su kai kuriais Zodiako ženklais nėra ramūs ir nuspėjami. Jie palieka žymę širdyje – tarsi randą ar tatuiruotę, kuri lieka visam gyvenimui. Šiame...

---