Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Tobula cukinijų, mėsos ir sūrio užkepėlė. Skonis, kuris nepaliks abejingų!

Vasarą ant kiekvienos šeimininkės stalo turėtų puikuotis sveikas ir skanus patiekalas iš cukinijų. Ši užkepėlė patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Visi ją valgo su malonumu! O sezoninės daržovės yra ne tik skanios, bet ir turinčios daug maistinių medžiagų, reikalingų organizmui.

užkepėlė

Skani cukinijų užkepėlė

Tai puikus vasaros receptas: sveikas ir sotus.

Jums reikės:

  • 2-3 cukinijų
  • 400 g maltos vištienos
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • 2 pomidorų
  • petražolių
  • sviesto

Padažui:

  • 2 kiaušinių
  • 4 šaukštų grietinės
  • 100 g kietojo sūrio
  • druskos pagal skonį

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Vieną cukiniją sutarkuokite rupia tarka, pabarstykite druska ir palikite inde keletą minučių. Kai pasirodys sultys, gerai išspauskite cukinijų masę. Tada sutarkuokite svogūną ir sumaišykite su malta mėsa. Ten įpilkite druskos, pipirų, susmulkintų česnakų ir petražolių.

Likusią cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į kepimo indą. Prieš tai jis turi būti kruopščiai suteptas sviestu. Tada šaukštu tolygiai uždėkite pusę maltos mėsos ant cukinijos, ir paskirstykite tarkuotą cukiniją ant maltos mėsos. Vėl išdėstykite maltą mėsą ir sluoksnį cukinijos apskritimų. O ant viršaus išdėliokite plonus pomidorų griežinėlius.

užkepėlė

Norėdami paruošti padažą, išplakite kiaušinius su grietine. Po to išpilkite į formą ir 30 minučių kepkite įkaitintoje orkaitėje. Mes kepame 180 laipsnių temperatūroje. Likus 5 minutėms iki pabaigos, išimkite formą, pabarstykite sūriu ir įdėkite atgal į orkaitę.

Šiame vaizdo įraše galite pamatyti gaminimo procesą savo akimis. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---