Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Totoriški makaronai su mėsa. Skonis, kuris nepaliks abejingų

Nepaprastai turtingo totoriškų makaronų su mėsa skonio paslaptis yra ta, kad makaronai yra verdami tiesiai padaže, kuriame buvo kepama mėsa. Taip makaronai prisotinami ne beskoniu vandeniu, o mėsos sultimis.

Totoriškų makaronų su mėsa receptas iš tikrųjų nėra receptas, veikiau daugelio totorių patiekalų paruošimo technologija. Faktas yra tas, kad ingredientus galima lengvai pakeisti, o tai suteikia naują malonumą. Pavyzdžiui, vietoje avienos gali būti bet kokia kita mėsa, net ir paukštiena. Jums reikia tik reguliuoti kepimo laiką.

Taip pat galite eksperimentuoti su prieskoniais, į patiekalą įtraukdami tuos, kurie jums atrodo skaniausi. Makaronus galima lengvai pakeisti kruopomis ar bulvėmis, sukuriant visiškai naują patiekalą.

makaronai

Jums reikės:

  • Avienos 500 g
  • Makaronų 400 g
  • Svogūno 1 vnt.
  • Morkos 1 vnt.
  • Pomidorų 2 vnt.
  • Petražolių
  • Česnako 3 skiltelių
  • Saulėgrąžų aliejaus
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
  • Prieskonių mėsai pagal skonį

Gaminimas:

Supjaustykite mėsą kubeliais ir dalimis supilkite į keptuvę, ten iš anksto įkaitinę aliejų. Kepkite nuolat maišydami. Mėsa turėtų būti troškinama savo sultyse po dangčiu.

Susmulkinkite svogūną ir suberkite jį prie mėsos ir išmaišykite, po kelių minučių suberkite smulkintas morkas. Pagardinkite druska ir pipirais, pagal skonį įberkite prieskonių, išmaišykite ir troškinkite. Jei nepakanka drėgmės ir mėsa pradeda degti, į keptuvę įpilkite vandens.

makaronai

Susmulkinkite pomidorus ir suberkite juos prie mėsos, išmaišykite, uždenkite ir troškinkite, retkarčiais pamaišydami. Smulkiai supjaustykite petražoles ir įmaišykite į keptuvės turinį. Patikrinkite mėsos kietumą.

Supilkite makaronus tiesiai į keptuvę su padažu, kuriame troškinama mėsa. Jei keptuvėje trūksta vandens, įpilkite verdančio vandens ir troškinkite, kol makaronai bus paruošti, nuolat maišykite ir laikykite patiekalą uždengtą dangčiu.

makaronai

Kai makaronai ir mėsa bus beveik paruošti, suberkite smulkintą česnaką ir išmaišykite.

Norint paruošti totoriškus makaronus su mėsa, geriausia naudoti kietųjų kviečių makaronus, o idealiu atveju visą patiekalą virkite katile. Bet jei jo neturite, naudokite didelę keptuvę ar tinkamą puodą.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

3 nagų lako atspalviai, kurių turėtumėte atsisakyti, sulaukusios 50 metų

Vyresniame amžiuje nagams reikia ypatingos priežiūros. Kad nagų plokštelė būtų kuo ilgiau sveika, rinkitės švelnius atspalvius, kuriuose nėra stiprių chemikalų. Manikiūro meistrės visada jums...

Pirmadienio horoskopas (birželio 16 d.)

Jaučiate kosminę energiją ore? Šiandien gali būti lemiamas pokytis! 🌠 Sužinokite, kaip žvaigždės jums išsirikiuoja ir ką turite žinoti, kad maksimaliai išnaudotumėte tai. ♒ Vandenis...
---