Ketvirtadienis, 18 rugsėjo, 2025

Naujausi

Gardžiausios grietininės bandelės: tikras smagurių džiaugsmas!

Taip paruošus tešlą, bandelės bus ne vien skanios, jos bus dieviškos: minkštos, purios, įdaras bus labai kvapnus ir sultingas. Dėl grietinės įdaro bandelės atrodo kaip maži, neįprasti pyragėliai.

Sudėtis

Tešlai:

0,5 l pieno;

1/4 puodelio kefyro;

1 kiaušinis;

1 šaukštelis vanilinio cukraus;

žiupsnelis druskos;

1,5 šaukšto cukraus;

4 g sausų mielių;

50 g sviesto;

300 g miltų;

cukraus pudra;

Įdarui:

1 puodelis grietinės;

2 šaukštai cukraus;

2 šaukšteliai vanilinio cukraus;

0,5 šaukšto krakmolo.

Puodelio tūris – 200 ml.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Gaminkite tešlą. Į dubenį supilkite sausas mieles ir šaukštelį cukraus, išmaišykite.

Tada supilkite šiltą pieną ir kefyrą, išmaišykite ir palikite 10 minučių.

Mažame puode išlydykite sviestą ir šiek tiek atvėsinkite.

Į kitą dubenį įmuškite kiaušinį ir suberkite likusį cukrų, vaniliį cukrų ir druską. Išplakite, supilkite pieno, kefyro ir mielių mišinį. Viską išplakite.

Išsijokite miltus į gilų dubenį, viduryje padarykite duobutę ir supilkite paruoštą skystą mišinį. Gerai viską sumaišykite ir supilkite ataušusį sviestą.

Iš gautos masės užminkykite tešlą. Iš pradžių ji bus lipni, o po to taps minkšta ir elastinga. Minkykite tešlą apie 10 minučių.

Ištepkite dubenį sviestu, sudėkite tešlą ir uždenkite plėvele. Palikite kilti 1,5 valandos. Iškilusią tešlą padalykite į kelias lygias dalis. Kiekvienas gabalėlį susukite į kamuoliuką.

Paimkite kepimo skardą, padenkite kepimo popieriumi ir išdėliokite paruoštus rutuliukus. Lengvai juos paspauskite pirštais ir padarykite duobutes.

Svarbu! Tarp kiekvienos tešlos gabalėlio turėtų likti bent 3-4 cm tarpas, nes tešla padidės maždaug per pusę.

Paruoštos pyragus uždenkite plėvele ir palikite 30 minučių.

Gaminkite įdarą. Supilkite grietinę į dubenį, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Viską išmaišykite. Tada pridėkite krakmolo ir vėl gerai išmaišykite.

Nedideliame dubenyje išplakite kiaušinio trynį ir patepkite bandelių kraštus. Į kiekvieną duobutę įdėkite grietinės mišinio.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros ir kepkite bandeles 23–25 minutes. Padėkite iškepusias bandeles ant lėkštės, palikite atvėsti ir pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Zodiako ženklai, kuriuos rugsėjį ir spalį palies Veneros įtaka

Artėjant rugsėjui, Venera įeis į naują Zodiako ženklą, kas turės įtakos net aštuoniems Zodiako ženklams. Keturių jų laukia džiugūs įvykiai, o kiti keturi turėtų...

Tinkama kūno padėtis kraujospūdžio matavimui: kaip gauti tiksliausius rezultatus

Tikriausiai retai susimąstome apie savo kūno padėtį, kai matuojame kraujospūdį. Tačiau naujausi tyrimai rodo, kad būtent kūno laikysena gali lemti matavimo tikslumą. Netinkama kūno...

---