Taip paruošus tešlą, bandelės bus ne vien skanios, jos bus dieviškos: minkštos, purios, įdaras bus labai kvapnus ir sultingas. Dėl grietinės įdaro bandelės atrodo kaip maži, neįprasti pyragėliai.

Sudėtis

Tešlai:
0,5 l pieno;

1/4 puodelio kefyro;

1 kiaušinis;

1 šaukštelis vanilinio cukraus;

žiupsnelis druskos;

1,5 šaukšto cukraus;

4 g sausų mielių;

50 g sviesto;

300 g miltų;

cukraus pudra;

Įdarui:
1 puodelis grietinės;

2 šaukštai cukraus;

2 šaukšteliai vanilinio cukraus;

0,5 šaukšto krakmolo.

Puodelio tūris – 200 ml.

Gaminimas:
Gaminkite tešlą. Į dubenį supilkite sausas mieles ir šaukštelį cukraus, išmaišykite.

Tada supilkite šiltą pieną ir kefyrą, išmaišykite ir palikite 10 minučių.

Mažame puode išlydykite sviestą ir šiek tiek atvėsinkite.

Į kitą dubenį įmuškite kiaušinį ir suberkite likusį cukrų, vaniliį cukrų ir druską. Išplakite, supilkite pieno, kefyro ir mielių mišinį. Viską išplakite.

Išsijokite miltus į gilų dubenį, viduryje padarykite duobutę ir supilkite paruoštą skystą mišinį. Gerai viską sumaišykite ir supilkite ataušusį sviestą.

Iš gautos masės užminkykite tešlą. Iš pradžių ji bus lipni, o po to taps minkšta ir elastinga. Minkykite tešlą apie 10 minučių.

Ištepkite dubenį sviestu, sudėkite tešlą ir uždenkite plėvele. Palikite kilti 1,5 valandos. Iškilusią tešlą padalykite į kelias lygias dalis. Kiekvienas gabalėlį susukite į kamuoliuką.

Paimkite kepimo skardą, padenkite kepimo popieriumi ir išdėliokite paruoštus rutuliukus. Lengvai juos paspauskite pirštais ir padarykite duobutes.

Svarbu! Tarp kiekvienos tešlos gabalėlio turėtų likti bent 3-4 cm tarpas, nes tešla padidės maždaug per pusę.

Paruoštos pyragus uždenkite plėvele ir palikite 30 minučių.

Gaminkite įdarą. Supilkite grietinę į dubenį, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Viską išmaišykite. Tada pridėkite krakmolo ir vėl gerai išmaišykite.

Nedideliame dubenyje išplakite kiaušinio trynį ir patepkite bandelių kraštus. Į kiekvieną duobutę įdėkite grietinės mišinio.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros ir kepkite bandeles 23–25 minutes. Padėkite iškepusias bandeles ant lėkštės, palikite atvėsti ir pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!
