Desertai su obuoliais jau nieko nestebina. Bent taip atrodo! Tačiau bandelės su obuoliais ir medumi yra visiškai nauja. Ir gaunasi nuostabios formos. O įdarui jums reikės daug obuolių, graikinių riešutų ir skysto medaus.
![]()
Mielinei tešlai reikės:
550 g miltų

150 ml šilto pieno

150 ml šilto vandens

1 kiaušinio

7 g sausų mielių

4 šaukštų augalinio aliejaus

3 šaukštų cukraus

1 šaukštelio druskos

Kitai tešlai reikės:
500 g minkštos varškės

2 kiaušinių baltymų

250 ml augalinio aliejaus

250 g cukraus

30 g kepimo miltelių

800 g miltų

Įdarui reikės:
300–400 g nuluptų obuolių

2 šaukštelių citrinų sulčių

120 g graikinių riešutų

150 g cukraus

100 g medaus

0,5 šaukštelio cinamono

Gaminimas:
Norėdami pagaminti mielinę tešlą, sumaišykite šiltą pieną ir vandenį. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Atskirame inde sumaišykite sausus ingredientus. Mažomis dalimis supilkite juos į kiaušinių ir pieno mišinį, minkydami elastingą tešlą. Uždenkite tešlą lipnia plėvele ir palikite 1 valandą šiltoje vietoje.

Kitą tešlą su vaške pagaminti dar lengviau. Į varškę įpilkite baltymus, augalinio aliejaus, cukraus ir kepimo miltelių. Viską plakite mikseriu iki vientisos masės. Palaipsniui įpilkite miltų ir minkykite, kol gausis minkšta tešla. Padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Sutarkuokite obuolius ir įberkite 2 šaukštus cukraus ir citrinos sulčių. Išmaišykite ir palikite 10–15 minučių. Kai obuoliai išskiria sultis, jas nupilkite.

Riešutus keletą minučių pakepinkite sausoje keptuvėje, tada susmulkinkite. Palikite keletą sveikų pusių papuošimui. Į obuolius sudėkite riešutus, likusį cukrų, cinamoną ir medų.
Abi tešlas sumaišykite ir padalinkite į vienodas dalis, kiekvieną iškočiokite, įdėkite įdarą į centrą ir suformuokite rutulio formos pyragėlius

Padėkite juos ant kepimo skardos ir palaukite 20 minučių. Ant kiekvienos bandelės viršaus uždėkite pusę graikinio riešuto. Uždenkite ruošinius riebalais išteptu kepimo popieriumi ir lengvai prispauskite antra kepimo skarda.

Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros 15-20 minučių tarp dviejų kepimo skardų.
Bandelės su obuoliais ir medumi yra idealus kepinys. Klasika, kuriai nereikia daug laiko ir pinigų.
Skanaus!
