Trečiadienis, 21 gegužės, 2025

Naujausi

Mini duonelės, kurias paruošite vos per 10 minučių: skanios net ir kitą dieną!

Šias duoneles yra labai paprasta paruošti.

Paruoštų duonelių galite užšaldyti, nes tuomet visada turėsite naminių kepinių, kai tik jų prireiks.

Jums reikės:

  • 1 stiklinės šilto pieno (200 ml)
  • Pusės stiklinės šilto vandens (100 ml)
  • Pusės stiklinės natūralaus jogurto (100 gramų)
  • 1 pakelio šviežių mielių (42 gramų)
  • 1 valg. š. granuliuoto cukraus (20 gramų)
  • 2 valg. š. augalinio aliejaus (20 ml)
  • 1 arb. š. druskos (8 gramų)
  • 5 stiklinių kvietinių miltų (600 gramų)

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Dubenyje sumaišykite šiltą pieną ir šiltą vandenį.

Įmaišykite mieles ir cukrų.

Išmaišykite ir supilkite jogurtą.

Dar kartą gerai išmaišykite ir supilkite aliejų.

Į tešlą pamažu suberkite miltus.

Išmaišykite.

Suberkite druską ir išminkykite tešlą.

Palikite uždengtame dubenyje 45 minutes.

Tešlos tūris turi padidėti.

Minkykite tešlą ant miltais pabarstytos lentos ir suformuokite cilindrą.

Padalinkite  į 12 mažesnių dalių.

Kiekvieną dalį susukite į maždaug 14 centimetrų skersmens apskritimą.

Sudėkite ant kepimo skardos.

Kepkite 10 minučių 250 laipsnių temperatūroje.

Kepdamos duonelės gražiai išsipūs.

Skanaus!

Video pamokėlė:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---