Nepirkite sūdytos silkės, o pasiruoškite ją patys!

Sudėtis:
1 kg silkės

6 šaukštai druskos

3 šaukštai cukraus

3-4 lauro lapai

1 l vandens

Gaminimas:
Užvirkite vandenį. Į vandenį įberkite cukraus, druskos ir lauro lapelių. Virkite ant silpnos ugnies 7-10 minučių.

Nuplaukite kambario temperatūroje atšildytą silkę ir jos neišpjaustę (kartu su galva ir viduriais) sudėkite į bet kokį indą.

Atvėsinkite gautą sūrymą ir užpilkite žuvis. Tada padėkite į šaldytuvą apatinėje lentynoje.

Po trijų dienų išimkite silkę iš šaldytuvo ir supjaustykite jums žinomu būdu. Galite supjaustyti gabalėliais ir sumaišyti su marinuotais svogūnais.
![]()
Jei pjaustydami žuvį, radote ikrų, jų neišmeskite, bet paruoškite stulbinamai skanius sumuštinius (su duona, sviestu ir silkių ikrais).

Skanaus!
