Močiutės rekomenduoja: geriausias silkių ir kitų žuvų sūdymo receptas!

Redaktore E.
1 min. skaitymo

Nepirkite sūdytos silkės, o pasiruoškite ją patys!

Sudėtis:

1 kg silkės

6 šaukštai druskos

3 šaukštai cukraus

3-4 lauro lapai

1 l vandens

Gaminimas:

Užvirkite vandenį. Į vandenį įberkite cukraus, druskos ir lauro lapelių. Virkite ant silpnos ugnies 7-10 minučių.

Nuplaukite kambario temperatūroje atšildytą silkę ir jos neišpjaustę (kartu su galva ir viduriais) sudėkite į bet kokį indą.

Atvėsinkite gautą sūrymą ir užpilkite žuvis. Tada padėkite į šaldytuvą apatinėje lentynoje.

Po trijų dienų išimkite silkę iš šaldytuvo ir supjaustykite jums žinomu būdu. Galite supjaustyti gabalėliais ir sumaišyti su marinuotais svogūnais.

Jei pjaustydami žuvį, radote ikrų, jų neišmeskite, bet paruoškite stulbinamai skanius sumuštinius (su duona, sviestu ir silkių ikrais).

Skanaus!

Šaltinis

TAGGED:
Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *