Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Moliūgų ir bananų pyragas

Tai – skanus ir sveikas desertas, kuriame gausu baltymų. Galite nesibaiminti – toks desertas tikrai nepakenks jūsų figūrai.

Kepimui galite naudoti 9% riebumo varškę (ir ją gerai suplakti trintuvu), arba galite pasirinkti kreminį sūrį. Ir vienu, ir kitu atveju pyrago skonis jus tikrai sužavės.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 100 g ryžių miltų (taip pat galite naudoti avižų miltus – avižas sumalkite kavamale)
  • 80 g kokoso drožlių
  • 100 g grietinės
  • 1 kiaušinio
  • 5 g kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos

Įdarui:

  • 250 g moliūgų
  • 1 banano
  • 2 kiaušinių
  • 100 g cukraus
  • 5 g vanilinio cukraus
  • 250 g grietinėlės sūrio (arba varškės)
  • Žiupsnelio druskos

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Pirmiausia nulupkite moliūgą ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, virkite, kol suminkštės (maždaug 15 minučių).

Giliame dubenyje sumaišykite išsijotus ryžių miltus, kiaušinį, grietinę, druską, kepimo miltelius ir kokoso drožles.

Tešlą supilkite į 18 cm skersmens kepimo formą.

Virtą moliūgą sumaišykite su 2 kiaušiniais, cukrumi ir trintu bananu.  Įberkite  žiupsnelį druskos, vanilinio cukraus, įdėkite kreminio sūrio arba trintos riebios varškės. Viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Gauta masė turi būti pakankamai skysta.

Supilkite į kepimo formą. Kepkite 50 minučių iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Leiskite pyragui atvėsti – po 2 valandų jau galėsite mėgautis nuostabaus skonio desertu. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---