Sekmadienis, 18 gegužės, 2025

Naujausi

Keptas moliūgas pagardintas kvapniu česnaku ir baziliku

Ruduo – tai metas, kai ryškios spalvos aplanko ne tik žemę, bet ir virtuvę. Šioje spalvų paletėje ryškiausias, žinoma, moliūgas – daržovė, be kurios neįsivaizduojame sezoninių rudens patiekalų. Šiandien Jums atskleisime, kaip iškepti moliūgo griežinėlius su kvapniu česnaku ir baziliku. Gailėsitės, kad šio recepto nežinojote anksčiau!

Kaip iškepti moliūgo skilteles su česnaku ir baziliku

Patiekalai iš moliūgo ne tik labai skanūs, bet ir sveiki. Moliūgas puikiai tinka dietinių patiekalų gamybai ir kūdikių maistui. 100 g moliūgo minkštimo yra tik 22 kcal.  Taip pat šioje daržovėje gausu vitaminų ir mineralų. Moliūguose karotino yra 5 kartus daugiau nei morkose. Jame visiškai nėra krakmolo ar cholesterolio. Tad pats laikas paįvairinti savo mitybą šiuo sveiku produktu. Būtent dabar tai padarysime.

Ingredientai:

  • 700 g moliūgo minkštimo
  • 30 ml augalinio aliejaus
  • 4 skiltelės česnakų
  • baltieji pipirai pagal skonį
  • 1 a. š baziliko
  • 0,5 a. š druskos
  • 0,5 a. š cukraus

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga

1. Šiam receptui patariame rinktis daugiau cukraus turinčias moliūgų veisles. Pavyzdžiui, aliejinį „Butternut“ arba muskatinį „Muscat de provence“ moliūgus. Moliūgą reikia paruošti. Pašalinkite žievę ir sėklas. Tada supjaustyti mažomis porcijomis.

2. Dabar paruoškite padažą. Į dubenį supilkite saulėgrąžų aliejų. Jei norite, galite naudoti alyvuogių aliejų. Įberkite baltųjų pipirų. Jei neturite, drąsiai naudokite juoduosius. Įberkite 1 arbatinį šaukštelį džiovinto baziliko. Išspauskite česnako skilteles per spaustuvą ir sudėkite į dubenį. Viską išmaišykite.

3. Supjaustytą moliūgą įdėkite į dubenį ir supilkite paruoštą padažą. Viską išmaišykite. Jei moliūgui trūksta saldumo, galite įberti šiek tiek cukraus.

4. Išdėliokite moliūgo griežinėlius skardoje vienu sluoksniu. Įdėkite skardą į orkaitę, prieš tai įkaitinę ją iki 200 laipsnių temperatūros, kepkite 30 minučių, kol moliūgas iškeps.

Kaip paruošti moliūgą su česnaku ir baziliku, galite pamatyti šiame vaizdo įraše:

Taip paruoštas moliūgas gali būti patiekiamas kaip garnyras ar net kaip atskiras patiekalas. Išties labai skanu! Patiks net tiems, kurie anksčiau savęs nelaikė moliūgų gerbėjais.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Cinko nauda: būtinas mikroelementas jūsų sveikatai ir gerovei

Cinkas – tai gyvybiškai svarbus mikroelementas, kurio mūsų organizmas negali pats pasigaminti ar sukaupti ilgam laikui. Todėl būtina jį nuolat gauti su maistu. Šis...

Kaip auginti salierus: žingsnis po žingsnio vadovas

Salierai – aromatinga ir maistinga daržovė, vertinama dėl savo traškių stiebų, lapų ir šaknų. Nors jų auginimas reikalauja šiek tiek kantrybės, laikantis tinkamų žingsnių,...
---