Ketvirtadienis, 18 rugsėjo, 2025

Naujausi

Moliūgų pyragas su varške ir aguonomis

Rudenį verta pamėgti vien dėl gamtos dovanojamų gėrybių, kurių viena populiariausių neabejotinai yra moliūgas. Iš moliūgo galima paruošti įvairias gydomąsias priemones, moliūgais galima puošti interjerą, ir, žinoma, iš jų galima paruošti daugybę skanių patiekalų. Šaltuoju metų laiku vis dažniau norisi pasilepinti, todėl siūlome išbandyti šį puikų receptą.

Šį varškės ir moliūgų desertą mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Desertas atrodo taip viliojančiai, kad jis tikrai gali užimti pagrindinę vietą ant šventinio stalo.

Jums reikės:

  • 800 g moliūgų
  • 500 varškės
  • 200 g cukraus
  • 5 kiaušinių
  • 2 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • 25 g aguonų
  • vieno apelsino žievelės
  • 100 g grietinės

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Moliūgo minkštimą  pašaukite į orkaitę kepti. Kai moliūgas suminkštės, 100 g produkto palikite įdarui, o likusią dalį išspauskite per keliais sluoksniais sulankstytą marlę. Susmulkinkite trintuvu arba mėsmale. Įdėkite 70 g cukraus, smulkintą apelsino žievelę, 2 kiaušinius, 1 valg. š.  krakmolo ir gerai išmaišykite.

Aguonas virkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Nupilkite vandenį ir nusausinkite.

Varškę ir 100 g cukraus sumaišykite trintuvu iki vientisos masės. Įmuškite 2 kiaušinius, įdėkite 1 valg. š. krakmolo ir aguonų.

Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu. Šonus patepkite aliejumi ir pabarstykite nedideliu kiekiu miltų. Pakaitomis įdėkite po šaukštą varškės mišinio ir moliūgų mišinio.

Mediniu iešmeliu nubrėžkite kelis spindulius nuo formos šonų iki centro. Įdėkite skardą į orkaitę ir kepkite maždaug 40 minučių 170 laipsnių temperatūroje.

Paruoškite įdarą: sumaišykite grietinę, 30 g cukraus, 1 kiaušinį ir 100 g moliūgų tyrės.

Supilkite mišinį ant pyrago ir kepkite orkaitėje dar 10 minučių.

Paruoštą pyragą atvėsinkite ir patiekite. Skanaus!

Cukraus kiekį, žinoma, galima padidinti arba sumažinti. Jei laikotės dietos, cukrų galite pakeisti medumi. Taip pat galite įdėti cinamono, cukruotų vaisių ir bet kokių kitų ingredientų, kad skonis būtų dar įdomesnis.

Net neabejojame, kad šis desertas jums tikrai patiks. Palepinkite savo artimuosius!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Oro gaivikliai: rizikos ir saugus naudojimas namuose

Daugelis siekia, kad namai kvepėtų maloniai, todėl dažnai naudojami oro gaivikliai – purškikliai, difuzoriai ar automatiniai atomizatoriai. Tačiau ar tokie „kvapai“ yra saugūs sveikatai?...

Neištikimiausi Zodiako ženklai: aistros, laisvė ir jėga

Santykiai su kai kuriais Zodiako ženklais nėra ramūs ir nuspėjami. Jie palieka žymę širdyje – tarsi randą ar tatuiruotę, kuri lieka visam gyvenimui. Šiame...

---