Šeštadienis, 10 gegužės, 2025

Naujausi

Šio rudens hitas: burnoje tirpstantis moliūgų desertas

Suskubkite pagaminti, kol nesibaigė moliūgų sezonas!

Ingredientai

Desertui:

  • Moliūgai – 300 g,
  • Manų kruopos – 250 g,
  • Kefyras – 250 ml,
  • Cukrus – 150 g,
  • Kepimo milteliai – 1 a. š.,
  • 1 citrinos žievelė,
  • Sviestas.

Sirupui:

  • Cukrus – 100 g,
  • Vanduo – 100 ml,
  • 1 citrinos sultys.

Gaminimo eiga

Nuplautą ir nuluptą moliūgą sutarkuokite rupia tarka. Į moliūgą suberkite manų kruopas, cukrų, supilkite kefyrą ir suberkite kepimo miltelius bei citrinos žievelę. Išmaišykite.

Gautą masę paskirstykite sviestu išteptoje formoje. Paviršių išlyginkite ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30–35 minutes.

Kol biskvitas kepa, paruoškite sirupą. Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir supilkite citrinos sultis. Viską užvirkite ir gerai išmaišykite, kad cukrus ištirptų.

Iškepusį pyragą užpilkite karštu sirupu ir palikite atvėsti.

Patiekite su šaukšteliu grietinės ar plaktos grietinėlės, galite pabarstyti džiovintais vaisiais ar riešutais.

Skanaus!

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šeštadienio žaismingas horoskopas (gegužės 10 d.): Tam tikri Zodiako ženklai atsivers ir pasieks didelę sėkmę meilėje ir karjeroje!

Ieškote įžvalgų į savo ateitį? Kosmosas jau pasakė, ir šiandienos horoskopas turi jums reikalingas paslaptis! 🌠 Skaitykite toliau, kad atrastumėte savo astrologines įžvalgas. ♒...

Google „Žemėlapių“ – nauja funkcija, kuri pravers beveik kiekvienam

Nauja Google „Žemėlapių“ funkcija automatiškai analizuoja naudotojo ekrano nuotraukas (screenshot’us) ir iš jų išskiria vietovių duomenis. Po kovo mėnesio pristatymo Google „Žemėlapių“ programėlėje oficialiai startavo...
---