Moliūgų saldainiai: sveikas ir skanus užkandis

Redaktorė L.
1 min. skaitymo

Kai norisi kažko saldaus, tačiau baiminamasi, kad didelis cukraus kiekis gali pakenkti figūrai, siūlome jums pasigaminti sveiką ir skanų užkandį, kuriam reikės vos kelių maisto produktų!

Jums reikės:

  • 1,3 kg moliūgo minkštimo
  • 130 g cukraus pudros
  • 9 g citrinos rūgšties
  • 700 g cukraus

Kaip gaminti?

  1. Supjaustykite moliūgą į kelias dalis, išimkite sėklas. Minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais ar plonomis juostelėmis.
  2. Susmulkintą moliūgą dėkite į puodą, įberkite cukraus ir išmaišykite. Palikite 5-7 valandas pastovėti.
  3. Po 5-7 valandų moliūgas bus išskyręs daug sulčių. Pastatykite puodą ant viryklės ir pavirkite ant silpnos ugnies (kelias minutes). Palikite 5-6 valandas pastovėti.
  4. Vėl užvirkite. Įdėkite citrinos rūgšties ir išmaišykite.
  5. Nupilkite išsiskyrusias sultis. Dėkite į orkaitę ar į vaisių džiovyklę. Ruošiamus moliūgų saldainius reikės džiovinti maždaug 5 valandas. Moliūgų saldainiai bus paruošti, kai jie nebelips prie rankų.
  6. Galiausiai apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
TAGGED:
Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *