Morkų pyragas yra be cukraus ir miltų, morkos suteikia sultingumo ir saldumo. Jei laikotės dietos, bet vis dar norite kažko saldaus, šis skanus morkų pyragas yra skirtas jums.

Ingredientai:

Pyragui:
Morkos – 250 g;

Avižiniai dribsniai – 8 šaukštai (malti);

Kiaušinio baltymas – 2 vnt.;
Medus – 1 valgomasis šaukštas;

Kokosų drožlės – 1 valgomasis šaukštas;

Kremui:
Pienas – 300 ml;

Kiaušinių tryniai – 2 vnt.;

Varškė – 150 g;

Medus – pagal skonį.

Gaminimas:
Nulupkite ir sutarkuokite morkas. Sumaišykite baltymus, maltus dribsnius, morkas ir medų. Pridėkite kokoso drožlių.

Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir pripilkite 1 cm tešlos sluoksnį.

Kepkite 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Iškeptą pyragą palaikykite orkaitėje dar 5 minutes.

Tuo metu sumaišykite pieną su tryniais ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol užvirs. Įpilkite medaus, sumaišykite, šiek tiek atvėsinkite. Išplakite su maišytuvu iki vientisos masės.

Supilkite varškę į pieno – medaus masę. Viską išplakite. Biskvitą perpjaukite į kelias dalis ir sutepkite kremu. Pyrago viršų galite papuošti mėtų lapeliais. Palikite pyragą šaldytuve per naktį.

Skanus ir paprastas morkų pyragas – puikus sprendimas šventėms ar paprastoms šeimos vakarienėms. Patiekite jį su arbata ar kava. Skanaus!

