Morkų ir apelsinų salotos pirmiausia pakerės netikėtu deriniu. Vieną kartą paragavę, norėsite šias salotas gaminti vėl!
Ingredientai:
5-6 vidutinės šviežios morkos

2 apelsinai

1 paprika

1 valgomasis šaukštas aromatinio aliejaus ir druskos pagal skonį.

Padažui:
3 česnako skiltelės

2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus

100 gramų apelsinų sulčių

1 arbatinis šaukštelis kalendros ir truputis juodųjų bei raudonųjų pipirų.

Papuošimui:
saulėgrąžų sėklų

3-4 šakelės petražolių.

Gaminimas:
Morkas nulupkite ir sutarkuokite. Tuomet nulupkite apelsinus, padalinkite skiltelėmis ir supjaustykite. Papriką taip pat susmulkinkite.

Dabar paruoškite padažą. Išspauskite česnako skilteles spaustuku ir pakepinkite keptuvėje su 2 šaukštais aliejaus. Kartu pakepkite ir kalendrą su pipirų mišiniu. Tuomet viską sudėkite į vieną dubenį ir įberkite druskos. Pridėkite šaukštą aromatinio aliejaus ir užpilkite apelsinų sultimis.

Papuoškite patiekalą petražolėmis ir saulėgrąžomis. Na štai, morkų ir apelsinų salotos paruoštos, skanaus!