Naminė dešra iš vištienos filė. Paragaukite!

1 min. skaitymo

Dešros, keptos namuose be riebalų pertekliaus, maisto priedų ir konservantų, negalima lyginti su pirktine.

Norint paruošti naminę dešrą, jums nereikia daug produktų.

Ingredientai:

vištienos filė – 500 gramų;

grietinėlė 20% – 200 mililitrų;

kiaušiniai (tik baltymai) – 2 vienetai;

česnakai – 1 skiltelė;

druska – 2/3 arbatinio šaukštelio;

juodieji pipirai – ½ arbatinio šaukštelio.

Gaminimas:

Vištienos filė susmulkinkite ir sudėkite į maišytuvo dubenį.

Sudėkite nuluptą česnako skiltelę ir susmulkinkite, kad gautųsi vientisa masė.

Supilkite grietinėlę ir plakite toliau.

Į gautą masę po vieną įpilkite kiaušinių baltymus ir toliau plakite.

Pabaigoje įberkite druskos ir juodųjų pipirų.

Ištieskite foliją ant darbinio paviršiaus (geriausia 2 sluoksnius), sudėkite masę, susukite foliją į vamzdelį ir susukite kraštus, kaip dideliam saldainiui.

Pabandykite sutankinti mėsos masę, kad dešroje neliktų tuštumų.

Supakuokite būsimą dešrą į plastikinį maišelį ir tvirtai suriškite.

Maišelį panardinkite į puodą su vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies apie 30 minučių.

Atvėsinkite dešrą neatidarę folijos. Idealiu atveju įdėkite į šaldytuvą nakčiai.

Dešra jau paruošta.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *