Šiuos mažus duoniukus labai lengva pagaminti, jie per 10 minučių orkaitėje išsipūs kaip balionėliai ir bus tikrai labai skanūs!
Tešlą galite net užšaldyti, todėl visada galite užminkyti daugiau tešlos, ir visada turėti jos po ranka, kai jums staiga reikės naminės duonos.
Duoniukus taip pat galima įdaryti, o jų skonis tikrai bus labai geras.
Šį receptą radome jums „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 1 stiklinės šilto pieno (200 ml)
- Pusės stiklinės šilto vandens (100 ml)
- Pusės stiklinės natūralaus jogurto (100 g)
- 1 pakelio šviežių mielių (42 g)
- 1 valgomojo šaukšto cukraus (20 g)
- 2 šaukštų augalinio aliejaus (20 ml)
- 1 arbatinio šaukštelio druskos (8 g)
- 5 stiklinių paprastų miltų (600 g)
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimo eiga:Dubenyje sumaišykite šiltą pieną bei vandenį ir įmaišykite mieles bei cukrų.
Išmaišykite ir supilkite jogurtą.
Vėl gerai išmaišykite ir supilkite aliejų.
Palaipsniui maišydami, į tešlą suberkite miltus.
Kai bus sudėti visi miltai ir įberta druska, pradėkite minkyti tešlą.
Užminkykite vientisą tešlą ir palikite ją 45 minutes pastovėti uždengtame dubenyje.
Kaip pamatysite, tešlos tūris gerokai padidės.
Tada padėkite tešlą ant miltais pabarstytos lentos ir suformuokite iš jos cilindrą.
Padalykite tešlą į 12 mažesnių gabalėlių.
Kiekvieną iš jų iškočiokite į maždaug 14 cm skersmens apskritimą.
Po to tiesiog palaipsniui kepkite šiuos duoniukus orkaitėje.
Tai geriausia daryti 250 laipsnių temperatūroje 10 minučių.
Kepdami duoniukai gražiai išsipūs.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo instrukcijos: