Tik naminis batonas gali taip nuostabiai kvepėti ir traškėti. Taip, prekybos centruose galite nusipirkti labiausiai neįprastus duonos gaminius, tačiau jie neturi pagrindinio komponento – meilės.

Iš tiesų, būtent dėl šio komponento naminiai kepiniai yra tokie neįtikėtinai skanūs. Pagal šį receptą paruoštas batonas yra kvapnus, skanus, su subtiliu kvapu ir gardžia plutele…

Jums reikės:
- 250 g miltų
- 6 g sausų mielių
- 4 g druskos
- 30 g sviesto arba margarino
- 100 ml pieno
- 50 ml vandens
Sutepti:
- 1 kiaušinio trynys
- 5 g pieno
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus, įpilkitesviesto, pieno ir vandens.
Išmaišykite tešlą. Įdėkite ją į dubenį, šiek tiek suteptą augaliniu aliejumi, uždenkite plėvele ir padėkite į šiltą vietą 30 minučių.

Po 30 minučių išimkite ir minkykite tešlą. Vėl uždenkite dubenį su tešla ir padėkite į šiltą, vietą dar 1 valandai.

Iš tešlos pradėkite formuoti kepalą. Pabarstykite darbinį paviršių miltais.

Tokiu būdu suformuotą kepalą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Uždenkite rankšluosčiu ir vėl palaukite 30 minučių.
Aštriu peiliu padarykite būdingus pjūvius įstrižai į kepalo paviršių. Paviršių padenkite kiaušinių tryniu, sumaišytu su pienu.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Įdėkite į įkaitintą orkaitę 30 minučių.

Paruoštą kepalą atvėsinkite ir pjaustykite!

Naminės baltos duonos receptas. Nebereikės pirkti parduotuvėje!

Ar pasiilgote šviežios duonos aromato? Išsikepkite duonos namuose!

Sudėtis:
0,5 l virinto šilto vandens

2 šaukšteliai druskos

6 šaukšteliai cukraus

3 šaukštai aliejaus

2 šaukšteliai sausų mielių

1 kg kvietinių miltų

Gaminimas:
Visus ingredientus kruopščiai sumaišykite ir sudėkite į formą.

Daugiau informacijos apie baltos duonos kepimą žiūrėkite vaizdo įraše.