Šis gaivus gėrimas puikiai atgaivina karštą vasaros dieną, o jo galiojimo trukmė siekia net 12 mėnesių.

Pirmas receptas
1 l gėrimo reikės:
- 250 g braškių
- 80 g cukraus
- Vandens
Kaip gaminti?
Nuplaukite braškes ir nuimkite stiebelius.

Suberkite į stiklainį.
Suberkite cukrų.

Užpilkite verdančiu vandeniu.

Sandariai užsukite dangtelį.
Uždenkite rankšluosčiu ir antklode.

Leiskite atvėsti 20-24 valandas.
Vėsioje vietoje sultis galima laikyti metus.
Antras receptas

250 g braškių turėtų tekti maždaug 80 g cukraus.

Suberkite braškes į dubenį.
Užpilkite vandeniu.

Nuimkite braškių stiebelius ir sudėkite braškes į atskirą dubenį. Didesnes braškes perpjaukite pusiau.

Braškes pabarstykite cukrumi. Maždaug trečdalį cukraus palikite vėlesniam laikui.

Palikite braškes pastovėti maždaug 3 valandas, kartas nuo karto pamaišykite.
Suberkite braškes į stiklainį (supilkite ir jų išleistas sultis).

Suberkite likusį cukrų.
Užsukite stiklainio dangtelį.
Sėkmės!

Pamokėlė vaizdo įraše: