Neįtikėtinai skanus pyragas su mėlynių ir grietinės įdaru

Redaktore A.
1 min. skaitymo

Šis pyragas toks skanus, kad bus sunku atsisakyti pakartoti! Šis pyragas yra labai skanus ir sveikas, nes mėlynės yra tikras vitaminų šaltinis.

Jums reikės:

Tešlai:

  • Miltų 300 g
  • Sviesto 100 g
  • Kiaušinio 1 vnt.
  • Cukraus 2 šaukštų
  • Grietinės 2 šaukštų
  • Vanilinio cukraus vieno pakelio

Įdarui:

  • Grietinės 300 g
  • Cukraus 150 g
  • Kiaušinio 1 vnt.
  • Krakmolo 1 arbatinio šaukštelio
  • Miltų 1 valgomojo šaukšto
  • Uogų 300 g
  • Cukraus 120 g

pyragas

Gaminimas:

Paruoškite tešlą: sumaišykite ištirpintą sviestą, grietinę, kiaušinį, cukrų ir vaniliną, tada suberkite miltus ir minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie jūsų rankų.

Tešlą padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Tada tešlą iškočiojame maždaug 1 cm storio sluoksniu.

Tešla atsargiai išklokite kepimo formą, patepkite aliejumi, padarykite šonus. Tešlos perteklių nupjaukite.

  • Šonus apspaudykite šakute.
  • Formą su tešla 15 minučių palaikykite šaldiklyje.
  • Paruoškite grietinės įdarą: išplakite grietinę, cukrų, vaniliną, kiaušinį, 1 arbatinį šaukštelį krakmolo ir 1 šaukštą miltų. Plakite, kol ištirps cukrus.
  • Uogas atitirpinkite ir sumaišykite su cukrumi ir krakmolu.
  • Suberkite uogas į formą su tešla ir užpilkite grietinės mišiniu.
  • Kepkite 190 C temperatūroje 40-45 minutes.
  • Išimkite pyragą iš formos, atvėsinkite.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *