Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Nekeptas karamelinis sūrio pyragas

Norite išties gardaus deserto?

Tuomet privalote paragauti šį karamelinį sūrio pyragą!

Pagal šį receptą pagaminti mane įkvėpė mano geros draugės karamelinis desertas, bet aš jį pritaikiau pagal savo skonį.

Desertas yra labai labai skanus!

Jums reikės:

Pagrindui:

  • 250 g karamelinių sausainių
  • 120 g sviesto

Kremui:

  • 500 g minkštos varškės
  • 250 g maskarponės
  • 250 ml augalinės plaktos grietinėlės
  • 120 g cukraus pudros

Karamelei:

  • 130 g cukraus
  • 70 g sviesto
  • 100 ml plakamos grietinėlės
  • 23 cm skersmens pyrago formos

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Pirmiausia paruoškite sūrio pyrago pagrindą.

Karamelinius sausainius sutrinkite smulkintuvu.

Sudėkite ištirpintą sviestą į dubeny ir gerai išmaišykite rankomis, kad sausainių mišinys susijungtų.

Mišinį paskleiskite į kepimo formą ir padėkite į šaldytuvą.

Paruoškite kremą:

Sumaišykite varškę su cukraus pudra ir maskarpone.

Kitame dubenyje išplakite grietinėlę iki standžios masės ir rankomis įmaišykite į kreminio sūrio masę.

Sluoksniuokite kremą ant sausainių pagrindo, atšaldykite ir paruoškite karamelę.

Puode nuolat maišydami cukrų, leiskite jam ištirpti.

Atsargiai supilkite grietinėlę ir maišykite, kol gausis vientisa karamelė.

Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti, kad karamelė būtų dar šilta (skysta), bet nebe karšta.

Tiesiog užpilkite ant sūrio pyrago viršaus ir atidėkite į šalį, kad atvėstų.

Pabaigoje galite papuošti smulkintais sausainiais.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---