Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Morkų ir varškės desertas. Jo nereikia kepti!

Kas iš mūsų nemėgsta paprastų, bet labai įdomių ir, žinoma, skanių receptų? Šis yra vienas tokių! Morkų ir varškės desertas yra labai skanus ir sveikas, tad palepinkite save ir artimuosius. Geriausia tai, kad jo nereikės kepti ir jis puikiai tinka vasarai! Nesijaudinkite dėl morkų, jų skonio visai nesijaučia.

Ingredientai:

Morkų sluoksniui:

  • virtos morkos – 4 vnt.;
  • didelis apelsinas – 1 vnt.;
  • druska – žiupsnelis;
  • medus – 50 g;
  • želatina – 15 g.

Varškės sluoksniui:

  • varškė (5%) – 300 g;
  • grietinė (20%) – 100 g;
  • aguonos – 30 g;
  • medus – 50 g;
  • vanilės esencija arba vanilinas;
  • tirpi želatina – 10 g.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Tirštą želatiną suberkite į 2 stiklines ir užpilkite šaltu vandeniu: 15 g želatinos – 100 ml vandens, 10 g – 50 ml. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir leiskite joms išbrinkti.

Nutarkuokite apelsino žievelę, 3-5 minutes palaikykite ją verdančiame vandenyje ir tada nusausinkite. Taip pat išspauskite apelsino sultis. Galiausiai užvirkite morkas.

varškės desertas

Virtas morkas sumaišykite maišytuvu iki vientisos masės. Į tyrę sudėkite apelsinų žieveles ir sultis, įdėkite druskos ir medaus, viską gerai išmaišykite.

Varškę sumaišykite blenderiu iki vientisos masės, tada įmaišykite medų ir aguonas. Stenkitės viską gerai išmaišyti.

varškės desertas

Tada, prieš pereidami prie kito veiksmo, paruoškime kepimo indą. Jei reikia, uždenkite jo dugną, taip pat uždenkite formos sieneles stora plėvele.

Tada 30 sekundžių mikrobangų krosnelėje pašildykite iki šio laiko išbrinkusią želatiną ir daugiau įpilkite jos į morkų masę, mažiau į varškę, gerai išmaišykite ir iškart praadėkite daryti pyragą.

Paimkite atskirą šaukštą kiekvienai masei ir pradėkite formuoti zebro tortą, iš eilės išdėstydami sluoksnius, po 3 šaukštus. Varškės sluoksnis baigsis greičiau, todėl atsargiai uždenkite būsimo pyrago viršų likusiu morkų sluoksniu.

varškės desertas

Padėkite desertą į šaldytuvą 4–5 valandoms arba geriau visai nakčiai, kad želatina tikrai sustingtų.

Vaizdo įrašas:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....

Mėnesio horoskopas (2025 m. gegužė): Vienas zodiako ženklas susiduria su karjeros kliūtimis, o kitas atranda netikėtas meilės galimybes.

Jaučiate kosmines vibracijas šį mėnesį? Leiskite žvaigždėms vadovauti kiekvienam jūsų žingsniui su šio mėnesio horoskopu! 🌺 Tyrinėkite savo asmeninį astrologinį patarimą čia. ♒ Vandenis...
---