Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Pyragas su rududu. Lengvas ir paprastas receptas

Pyragas su rududu jums patiks vien todėl, kad jo nereikia kepti! Na, o jei jums patinka pyragai apskritai, šis taps jūsų mėgstamiausiu.

Ingredientai:

250 gramų sausainių (be įdaro);

sausainiai-gaidelis-7-kg.jpg" alt="pyragas su rududu" width="819" height="819" />

150 gramų sviesto;

sviestas

250 gramų bet kokio riebumo varškės;

100 mililitrų grietinėlės, kurios riebumas yra 10%;

grietinėlė

300 gramų rududu;

pyragas su rududu

1,5 valgomojo šaukšto želatinos;

pyragas su rududu

200 mililitrų vandens.

vanduo

Gaminimas:

Želatiną perpilkite į gilesnį indą ir užpilkite šaltu virintu vandeniu. Palikite 40 minučių pastovėti, kad išbrinktų. Per tą laiką susmulkinkite sausainius, jų trupinius taip pat sudėkite į kokį nors gilų indą. Tuomet į sausainius supilkite ištirpintą sviestą, kuris jau turėtų būti atvėsęs iki kambario temperatūros. Viską gerai išmaišykite, kad sausainiai vienodai prisigertų sviesto.

pyragas su rududu

Bet kokią apvalią kepimo formą uždenkite plėvele ir į ją paskleiskite sausainių pagrindą. Suformuokite ir šonus bei viską išlyginkite. Įdėkite pagrindą į šaldytuvą ir palaikykite, kol pagaminsite varškės įdarą.

Pašildykite vandenį su želatina, kol ji visiškai ištirps (bet jokiu būdu neužvirkite vandens!). Leiskite ištirpusiai želatinai šiek tiek atvėsti. Tuomet giliame dubenyje sumaišykite varškę, rududu ir grietinėlę. Plakite maišytuvu iki vientisos masės.

pyragas su rududu

Patarimas. Galite eksperimentuoti ir į įdarą pridėti šokolado ar vaisių gabaliukų, taip pat bus labai skanu. Į varškės masę supilkite šiek tiek atvėsintą želatiną, toliau viską plakite maišytuvu. Iš šaldytuvo išimkite formą su pagrindu ir ant jo užpilkite įdarą.

pyragas su rududu

Išlyginkite įdarą, padėkite pyragą į šaldytuvą ir laikykite tol, kol jis sukietės – maždaug 3-4 valandas. Pyragas su rududu baigtas! Nepamirškite jo papuošti ir tada patiekti namiškiams. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---