Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Neprilygstamas skonis: sode užaugintų paprikų užtepėlė su česnaku!

Paprikas auginu kasmet, bet  šviežių paprikų mano šeimos nariai nelabai mėgsta. Būtent todėl iš jų gaminu tiesiog neprilygstamo skonio užtepėlę su česnaku, kuri puikiai dera ir su skrebučiais, ir su makaronais.

Jums reikės:

  • 2 kg saldžiųjų paprikų
  • 150 g pomidorų tyrės (geriausia – naminės), bet galima naudoti ir nuluptus pomidorus
  • 5 česnako skiltelių
  • 100 ml acto
  • 4 aitriųjų paprikų (kiekis priklauso nuo to, kokios aštrios norite užtepėlės)
  • 2-3 arb. š. druskos
  • 50 g granuliuoto cukraus

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Nuplaukite paprikas.

Pašalinkite stiebus ir sėklas.

Išvalykite česnaką.

Išvalykite aitriąsias paprikas.

Visus šiuos ingredientus sumalkite mėsmale.

Įberkite druskos ir cukraus. Išmaišykite.

Įpilkite acto.

Kruopščiai išmaišykite.

Sudėkite paruoštą užtepėlę į sterilizuotus stiklainius.

Uždarykite dangtelius.

Sterilizuokite 85 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

Palikite atvėsti.

Laikykite vėsesnėje, tamsioje vietoje.

Užtepėlė gali išsilaikyti ištisus metus, tiksliau, iki tol, kol jos nesuvalgysite (įspėjame – taip gali nutikti labai greitai).

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ketvirtadienio įkvepiantis astronominis susitikimas (gegužės 1 d.): ar Jautis ir Avinas gali įveikti savo dangaus iššūkius ir triumfuoti?

🔎 Ar domitės savo kosmine meile? 👀 Palieskite, kad atskleistumėte paslėptas jūsų zodiako suderinamumo tiesas! 💑🌠 Šiais metais jūsų horoskopų dangiškame šokyje jūsų abiejų...

Gyventojų dėmesiui: gegužę padaugės karinės technikos ir orlaivių judėjimo

Lietuvos kariuomenė informuoja, kad visą gegužės mėnesį šalies teritorijoje vyks intensyvios Lietuvos ir NATO sąjungininkų karinės pratybos. Jose dalyvaus apie 8 tūkstančius karių, virš...
---