Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Dangiško, subtilaus skonio desertas!

Šis pyragas dar vadinamas „netikru sūrio pyragu“ arba „netikru varškės pyragu“.

Taip yra dėl to, kad šio deserto įdaras skoniu primena varškę, tačiau iš tikrųjų varškės visai nėra. Vaikams šis kremas primena jų mėgstamą varškės desertą. Pyragas yra lengvas ir lengvai pjaustomas. Drąsiai išbandykite šį desertą, kad ir kaip jį vadintumėte, jis tiesiog fantastiškas!

Jums reikės:

Tešlai:

  • 200 g pusiau rupių miltų
  • 200 g paprastų miltų
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 250 g sviesto
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 200 g cukraus pudros
  • 4 kiaušinių trynių

Įdarui:

  • 600 ml pieno
  • 2 pakelių vanilinio pudingo (gamintojas nurodo, kad vienam pakeliui užtenka 500 ml pieno)
  • 8 valgomųjų šaukštų cukraus
  • 2 paketėlių vanilinio cukraus
  • Žiupsnelio druskos
  • 4 kiaušinių baltymų
  • 300 g grietinės
  • Kepimo formos 33×38 cm

Pasirinktinai:

  • Cukraus pudros pabarstymui
  • Šokoladinio glaisto deserto viršui

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Pradėkite ruošti tešlą.

Į miltus suberkite druską, cukrų ir kepimo miltelius, minkštą sviestą išsukite su kiaušinių tryniais ir užminkykite tešlą.

Jei sunku minkyti, galite įpilti 1-2 valgomuosius šaukštus pieno.

Tešlą apdenkite plėvele ir padėkite pailsėti į šaldytuvą maždaug valandai.

Padalinkite tešlą į dvi dalis.

Pirmąją dalį plonai iškočiokite – tiesiai ant kepimo popieriaus, su popieriumi perkelkite ant kepimo skardos, tada paskirstykite įdarą.

Uždenkite antrąja iškočiota dalimi.

Kepkite maždaug 180-200°C temperatūroje – 40 minučių.

Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra arba apipilkite šokoladiniu glajumi (ištirpinkite šokoladą su trupučiu sviesto arba margarino).

Kaip paruošti įdarą:

Išmaišykite pudingo miltelius su šiek tiek pieno.

Užvirinkite pieną su cukrumi ir vaniliniu cukrumi bei žiupsneliu druskos, įmaišykite pudingo miltelius.

Virkite, kol sutirštės, tada atidėkite į šalį.

Kiaušinių baltymus išplakite plaktuvu.

Į dar šiltą įmaišykite grietinę, po truputį sudėkite išplaktus baltymus.

Galiausiai paruoštą pyragą apibarstykite cukraus pudra arba apipilkite šokoladiniu glajumi.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....

Mėnesio horoskopas (2025 m. gegužė): Vienas zodiako ženklas susiduria su karjeros kliūtimis, o kitas atranda netikėtas meilės galimybes.

Jaučiate kosmines vibracijas šį mėnesį? Leiskite žvaigždėms vadovauti kiekvienam jūsų žingsniui su šio mėnesio horoskopu! 🌺 Tyrinėkite savo asmeninį astrologinį patarimą čia. ♒ Vandenis...
---