Mėsos duona – puiki dešros alternatyva! Itin paprastas receptas

Redaktore E.
2 min. skaitymo

Ar jūs ir jūsų šeima mėgstate sumuštinius su dešra? Tačiau jos sudėtis ne visada aiški ir naudinga. Parduotuvėje pirkta dešra turi patikimą ir skanią alternatyvą – mėsos duoną! Ją gana paprasta paruošti ir jūs visada žinosite, kas yra viduje!

Sudėtis

  • 1,5 kg liesos kiaulienos
  • 150 g nesūdytų lašinių
  • 2 šaukšteliai džiovinto česnako
  • 4 šaukšteliai su mažu kaupu druskos
  • 0,5 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelis muskato riešuto
  • 1 šaukštas bulvių krakmolo
  • 150 ml šalto vandens
  • bet koks padažas

Mėsą supjaustykite gabalėliais, suberkite visus prieskonius ir supilkite vandenį. Keletą minučių gerai pamaišykite, kol vanduo visiškai susigers. Tuomet uždenkite dangčiu arba maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą marinuotis maždaug dienai.

Taip pat paruoškite lašinius. Supjaustykite mažais gabalėliais, užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite ir tuoj pat perkelkite į šaltą vandenį. Iš šalto vandens perdėkite į sausą lėkštę, uždenkite ir, kaip ir mėsą, dienai padėkite į šaldytuvą.

Kitą dieną mėsą sumalkite mėsmale, galite perleisti net du kartus. Sumaišykite gautą faršą su lašinių gabalėliais, pridėkite krakmolo, gerai išmaišykite. Mažomis dalimis dėkite į formą, anksčiau suteptą aliejumi, kiekvieną sluoksnį gerai suspauskite. Kruopščiai viską atlikite.

Suteikite viršui norimą formą, pavyzdžiui, šiek tiek suapvalintą kaip kepalą, ir sutepkite bet kokiu padažu.

Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 100–110 laipsnių 1 valandai, tada pakelkite temperatūrą iki 130 laipsnių ir kepkite dar 40–45 minutes. Gautą kepalą išimkite iš formos, jei norite, kitas puses patepkite padažu ir vėl pašaukite į orkaitę, kad paruduotų, apie 15 minučių.

Palaukite, kol visiškai atvės, ir padėkite į šaldytuvą 8-10 valandų, kad įsigertų. Ryte pusryčiams turėsite skanią ir sveiką dešrą.

Skanaus!

TAGGED:
Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *