Tai – tiesiog fantastiško skonio naminių salotų receptas. Paruošti šias salotas bus tikrai labai paprasta.
Viena nedidelė gudrybė šias salotas pavers dar skanesnėmis ir suteiks joms gražią spalvą.
Jums reikės:
- 1 morkos
- 1/4 jauno kopūsto
- 1/5 raudonojo svogūno
- 3 svogūnų laiškų
Padažui:
- 1 stiklinės graikiško jogurto (be priedų)
- 1 arb. š. druskos
- 1/2 arb. š. raudonėlio
- 1/4 arb. š. maltų juodųjų pipirų
- 1 arb. š. alyvuogių aliejaus
- 1/2 arb. š. garstyčių
Kaip gaminti?
Paruoškite visus ingredientus:
- Nuskuskite morką. Sutarkuokite stambia trintuve.
- Svogūną supjaustykite smulkiais griežinėliais.
- Lygiai taip pat supjaustykite kopūstą.
- Į puodą įpilkite karšto vandens ir 1-2 šaukštus acto.
- Įdėkite daržoves į vandenį ir palikite vandenyje 2 minutes. Taip daržovės daug geriau išlaiko spalvą ir skonį. Nusausinkite daržoves.
- Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus.
- Sudėkite į daržoves į dubenį ir paruoškite padažą.
Padažui:
- Į dubenį įdėkite jogurto.
- Įpilkite aliejaus, garstyčių ir išmaišykite.
- Suberkite visus prieskonius ir druską.
- Gerai išmaišykite.
- Sudėkite į daržoves ir gerai išmaišykite.
Salotos skaniausios kiek pastovėjusios šaldytuve, bet galima patiekti ir iš karto.
Skanaus!
Video pamokėlė: