Nuostabiai trapus pyragas su uogiene: paruošimas per labai trumpą laiką!

Redaktorė Rasa
1 min. skaitymo

Niekas neatsisakys tokio skanėsto!

Ingredientai:

  • miltai – 350 g
  • kiaušiniai – 2 vnt.
  • cukrus – 100 g
  • sviestas arba margarinas – 180 g
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis
  • abrikosų uogienė ar kitoks įdaras.

Paruošimas:

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo.
  2. Maišytuvu išsukite margariną arba sviestą.
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite, tada dalimis supilkite į skystą, jau esamą pagrindą (išplaktus kiaušinius ir sviestą), gerai išminkykite.
  4. Padalinkite tešlą į dvi nevienodas dalis.
  5. Didžiąją tešlos dalį iškočiokite į maždaug 5 mm storio apvalų sluoksnį.
  6. Tešlą paskleiskite kepimo popieriumi padengtoje formoje, suformuokite šonus.
  7. Ant viršaus paskleiskite įdarą.
  8. Iškočiokite antrąją tešlos dalį ir supjaustykite plonomis juostelėmis, dėkite jas ant pyrago viršaus tinklelio pavidalu.
  9. Viršų patepkite tryniu ir kepkite 190°C temperatūroje 20–30 minučių.
  10. Paruoštą pyragą atvėsinkite formoje, tada ištraukite ir pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *