Antradienis, 13 gegužės, 2025

Naujausi

Obuolienė be didesnių pastangų: išbandę šį būdą, nebegrįšite prie klasikinio virimo!

Skani obuolienė iš keptų obuolių, visiškai be maišymo!

Išbandžiau ją tik prieš metus ir nuo to laiko gaminu tik taip.

Nereikia maišyti, nereikia stovėti prie viryklės, o skonis tikrai fantastiškas!

Norint pagaminti šią obuolienę-džemą, jums reikės:

  • 2 kg obuolių
  • 0,5 kg cukraus
  • 3 šaukštų acto 8%
  • 0,5 arbatinio šaukštelio malto cinamono
  • 2 arbatinių šaukštelių obuolių štrudelio prieskonių
  • 4 šaukštų romo

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 200-250 laipsnių temperatūros.

Nuplautus obuolius supjaustykite ketvirčiais.

Išimkite sėklas.

Sudėkite į gilesnį kepimo indą.

Supilkite actą ant obuolių skiltelių.

Išmaišykite.

Įdėkite į iki 200-250 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms.

Kepimo metu nemaišykite – tikrai, nemaišykite nė vieno karto!

Išimkite iš orkaitės ir tolygiai apibarstykite 250 g cukraus.

Dėkite atgal į orkaitę 15 minučių.

Dar kartą papildomai užberkite 250 g cukraus.

Pašaukite atgal į orkaitę dar 15-20 minučių.

Iškepus viską sudėkite į maždaug 3 litrų talpos puodą.

Įberkite 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono.

Taip pat įberkite 2 šaukštelius obuolių štrudelių prieskonių bei įpilkite 4 šaukštus romo.

Sumaišykite panardinamuoju elektriniu maišytuvu iki norimos konsistencijos.

Dar karštą supilkite į pašildytus stiklainius.

Ant viršaus užpilkite 1 šaukštelį romo kaip konservantą.

Dabar stiklainius užsukite kaip įprasta.

Apverskite dangteliais žemyn ir leiskite atvėsti.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kokios trąšos padvigubins bulvių derlių: agronomų paslaptys bulvėms

Trąšų pasirinkimas bulvėms – tai ne tik būdas pagerinti derlių, bet ir rūpestis būsimu dirvožemio derlingumu. Kokias trąšas geriausia naudoti bulvėms? Organinės trąšos bulvėms Organinės trąšos...

Šis skanus grybas auga gegužę ir dideliais kiekiais

Gegužinis baltikas – tvirtas, mėsingas grybas, pasirodantis gegužės mėnesį. Europoje šis grybas yra taip gerbiamas, kad net turi atskirą pavadinimą – „Švento Jurgio grybas“....
---