Tobulo skonio obuolienė: išbandykite firminį mano tetos receptą

Redaktorė L.
1 min. skaitymo

Kasmet ruošiu obuolienę pagal firminį savo tetos receptą. Mano šeimos nariai visada prašo paruošti daugiau: šios obuolienės skonis niekam neprilygsta!

Jums reikės:

  • 1 kg obuolių
  • 600-800 g cukraus
  • 0,5 arb. š. malto cinamono
  • 10 g vanilinio cukraus

Kaip gaminti?

Nuplaukite obuolius, bet jų nenulupkite (tai – labai svarbu). Obuolius supjaustykite ketvirčiais, pašalinkite šerdis.

Obuolius supjaustykite plonais maždaug 3-4 milimetrų storio griežinėliais. Pabarstykite cukrumi.

Švelniai išmaišykite, kad visi obuoliai būtų cukruje. Palikite obuolius cukruje per naktį: jie turėtų išleisti sultis.

Suberkite obuolius į puodą pastatykite ant ugnies. Virkite 5 minutes, retkarčiais pamaišykite. Išjunkite ugnį ir uždenkite dubenį dangčiu. Palikite 5-8 valandas pastovėti.

Puodą vėl uždėkite ant ugnies ir virkite 5 minutes.  Obuolius uždenkite dangčiu ir palikite per naktį pastovėti.

Ryte obuolius pavirkite dar 5 minutes. Suberkite cinamoną ir vanilinį cukrų. Jei obuoliai labai sultingi, juos gali tekti pavirti ne tris, bet keturis kartus.

Paruoškite sterilius stiklainius ir išpilstykite obuolienę. Užsukite dangtelius. Stiklainių nereikia apversti.

Stiklainius laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.

Skanaus!

Receptas vaizdo įraše:

https://youtu.be/v4J6Cd8LMv0

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *