Sultingas ir kvapnus obuolių desertas prie arbatos

Redaktorė Vida
1 min. skaitymo

Skaniau nei tortas!

Ingredientai:

Įdarui:
Obuoliai – 1 kg
Citrina – 1 vnt.
Baltasis vynas – 1 valgomasis šaukštas
Razinos – 50 g
Cukrus – 4 valgomieji šaukštai

Tešlai:
Sviestas – 50 g
Pienas – 1 l
Kviečių kruopos – 160 g
Cukrus – 4 valgomieji šaukštai
Kiaušiniai – 4 vnt.
Grietinėlė – 4 valgomieji šaukštai
Vanilės aromatas – 1 valgomasis šaukštas
Druska – 1/2 arbatinio šaukštelio

Gaminimas:

  1. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais ir perdėkite į dubenį.
  2. Keletą obuolių palikite papuošimui.
  3. Į obuolius supilkite vyną ir citrinos sultis, suberkite cukrų, razinas ir išmaišykite.
  4. Į dubenį supilkite pieną, uždėkite ant silpnos ugnies, suberkite cukrų, vanilės aromatą, druską ir kvietines kruopas, užvirinkite ir atvėsinkite.
  5. Kiaušinių baltymus išplakite iki putų. Trynius išplakite su grietinėle ir sumaišykite su baltymų mase.
  6. Užminkykite skystą tešlą.
  7. Į tešlą suberkite obuolius ir išmaišykite.
  8. Supilkite tešlą į formą, išlyginkite ir ant viršaus uždėkite obuolių skilteles.
  9. Kepame iki 170°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Malonaus arbatos gėrimo!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *