Penktadienis, 2 gegužės, 2025

Naujausi

Avižinių dribsnių pyragas su obuoliais be kiaušinių. Pasakiškas skonis!

Avižinių dribsnių pyragas patiks tiek dideliems, tiek mažiems. Švelnus skonis puikiai tinka prie šiltos arbatos ar kakavos.

Ingredientai:

  • Miltai – 160 g
  • Avižiniai dribsniai – 200 g
  • Sviestas – 150 g
  • Cukrus – 150 g
  • Vanilinis cukrus – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • Saldžiarūgščiai obuoliai – 2-3 vnt.

Gaminimas:

Sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, cukrų, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Įpilkite ištirpintą sviestą ir sutrinkite tešlą į trupinius. 2/3 tešlos paskleiskite ant kepimo formos dugno, padengto kepimo popieriumi. Suformuokite šonus.

Nuluptus obuolius sutarkuokite tarka ir paskleiskite ant tešlos sluoksnio. Tada sudėkite likusią tešlos dalį. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes. Leiskite iškepusiam pyragui visiškai atvėsti, tik tada išimkite jį iš formos. Skanaus!

Avižinių dribsnių pyragas

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---