Originalūs sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena. Tik pažiūrėkite, kokie gražūs ir skanūs!

1 min. skaitymo

Ką jums primena šie pyragėliai? Ar tik ne siūlų kamuoliukus? Taip, šie originalūs sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena yra panašūs į žaismingus siūlų kamuoliukus. Jie ne tik gražiai atrodo, bet ir yra labai gardūs. Paragaukite!

Sudėtis

  • 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 1 svogūnas
  • 100 g sūrio
  • 2-3 šaukštai aliejaus
  • druska pagal skonį
  • 300 g vištienos faršo
  • 3 kiaušiniai
  • 0,5 šaukštelio muskato
  • žalumynai
  • malti juodieji pipirai pagal skonį

Paruošimas

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepkite karštame aliejuje, kol pagels.

Keptą svogūną suberkite į faršą, pridėkite 1 kiaušinio baltymą, muskatą, druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite rankomis.

2 kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite. Sutarkuokite sūrį stambia tarka ir supjaustykite žalumynus. Sumaišykite ingredientus.

Maltą mėsą padalykite į 4 (ar daugiau) gabaliukus. Iš jų suformuokite paplotėlį ir jo centre įdėkite įdaro. Surinkite kraštus į vidų ir padarykite rutulį.

Atšildytą tešlą iškočiokite viena kryptimi, tada išilgai supjaustykite plonomis juostelėmis.

Apvyniokite mėsos kukulius tešlos juostomis taip, kad jie būtų panašūs į kamuoliukus. Sudėkite į kepimo skardą, išteptą aliejumi.

Išplakite trynį ir aptepkite kamuoliukus. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 40-50 minučių.

Patiekite su mėgstamu padažu arba valgykite vienus.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *