Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Tinginio pyragas: paprastas, bet tikrai dėmesio vertas receptas!

Man labai patinka šis receptas, nes jis greitas, paprastas ir tiesiog fantastiškas. Šis pyragas yra labai minkštas ir skanus!

Receptą galite koreguoti savo nuožiūra: pavyzdžiui, galite nedėti kakavos, pyragą galite pagardinti obuoliais, braškėmis, mėlynėmis, ir t.t.

Jums reikės:

  • 1 stiklinės (250 ml) plakamos grietinėlės
  • 4 kiaušinių
  • ¾ stiklinės cukraus
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 2 stiklinių (300 g) pusiau rupių miltų
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 2 valg. š. kakavos
  • konservuotų vyšnių
  • cukraus pudros

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir paruoškite 30×25 cm dydžio kepimo formą.
  2. Kepimo formos dugną patepkite aliejumi ir pabarstykite miltais.
  3. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę.
  4. Antrame dubenyje iki putų išplakite kiaušinius su cukrumi ir vanile.
  5. Palaipsniui suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos.
  6. Švelniai išmaišykite mediniu šaukštu.
  7. Galiausiai  palengva  įmaišykite plaktą grietinėlę.
  8. Didesnę tešlos dalį  supilkite į kepimo formą, į likusią dalį įmaišykite kakavą ir užpilkite ant viršaus.
  9. Su mediniu iešmeliu galite sukurti skirtingų spalvų tešlos raštus.
  10. Ant viršaus išdėliokite konservuotas vyšnias.
  11. Kepkite iki auksinės rudos spalvos. Po 30-45 minučių patikrinkite, ar tešla iškepusi.
  12. Pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---