Puikus pyragas ne tik kokosų mėgėjams. Vos 5 minutės, ir lėkštė liks tuščia!

Redaktorė Rasa
1 min. skaitymo

Šį pyragą kepu pagal šį receptą ir mūsų šeima negali jo niekaip atsivalgyti.

Šis paprastas pyragas su kokoso drožlėmis pas mus kepamas reguliariai, ne tik per šventes!

Jums reikės:

  • 200 g cukraus pudros
  • 1 kiaušinio
  • 2 šaukštų medaus
  • 1 valgomo šaukšto aliejaus
  • 200 ml pieno
  • 300 g paprastų miltų
  • 1 pakelio kepimo miltelių

Glajui:

  • 250 g cukraus pudros
  • 50 g kakavos
  • 5-6 šaukštų pieno
  • 250 g sviesto (margarino)
  • 250 g kokoso drožlių

Gaminimo eiga:

Tešlai:

  1. Kiaušinius išplakite su cukraus pudra iki standžių putų konsistencijos .
  2. Į mišinį pamažu įpilkite skystus ingredientus – aliejų, medų ir pieną.
  3. Galiausiai suberkite persijotus miltus kartu su kepimo milteliais.
  4. Supilkite mišinį ant riebalais išteptos kepimo skardos.
  5. Kepkite tešlą 160°C temperatūroje apie 20 minučių.
  6. Kadangi kiekviena orkaitė kepa skirtingai, tešlos iškepimą verta patikrinti mediniu pagaliuku.
  7. Iškepusį ir atvėsusį pyragą supjaustykite kubeliais.

Glajui:

  1. Išvirkite mišinį iš cukraus pudros, kakavos ir pieno.
  2. Tada į glajų įdėkite sviesto.
  3. Dabar paruoškite du dubenėlius, į kuriuos merksite pyrago kubelius.
  4. Į vieną įpilkite glajų, į kitą – kokosų drožles.
  5. Pirmiausia kubelius pamirkykite glajuje, galiausiai apvoliokite kokosų drožlėse.

Baigta, galite patiekti!

Linkime gero skonio!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *