Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Paprastas varškės ir mėlynių pyragas: jau seniai nevalgiau nieko skanesnio!

Šį saldų patiekalą ruošiu kiekvieną savaitgalį: mano šeimos nariams tai labai patinka.

Gaivios mėlynės prideda švelnios rūgštelės, o saldintas varškės įdaras suteikia malonaus saldumo.

Nedvejokite ir išbandykite šį skanų desertą.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 400 g kvietinių miltų
  • 200 g sviesto
  • 120 g cukraus
  • 1/2 pakuotės kepimo miltelių
  • 2 trynių
  • 1 šaukšto pieno
  • 1 šaukšto citrinos sulčių

Įdarui:

  • 750 g varškės
  • 150 g cukraus
  • 1 pakelių vanilinio cukraus
  • 2 kiaušinių

Taip pat reikės:

  • 70 g mėlynių
  • 150 g pusiau rupių miltų
  • 150 g cukraus pudros
  • 2 šaukštų minkšto sviesto

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Sumaišykite visus tešlai skirtus ingredientus.

Iš tešlai skirtų ingredientų formuokite rutulį.

Iškočiokite į storesnį lakštą.

Perkelkite į kepimo formą.

Paruoškite įdarą.

Varškę sumaišykite su kiaušiniu.

Įdėkite cukraus ir išmaišykite.

Ant tešlos lakšto dėkite įdarą.

Tolygiai paskirstykite mėlynes (galite naudoti šviežias, šaldytas ar konservuotas).

Minkštą sviestą sumaišykite su miltais ir cukraus pudra.

Gautos masės pabarstukais formuokite dar vieną pyrago sluoksnį.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug  40-50 minučių, kol paruduos.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---