Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Paprasti obuolių sausainiai, greitai ir lengvai

Šis receptas yra bet kurios namų šeimininkės svajonė. Juk jis paruošiamas labai greitai, o tam nereikia sunaudoti visų įmanomų virtuvės įrankių. Rezultatas yra labai minkštų ir skanių sausainių pilna lėkštė!

Ingredientai:

  • miltai, 100 g + kapoti avižiniai dribsniai, 100 g
  • sviestas, 100 g
  • cukrus, 90 g
  • kiaušinis, 1 vnt.
  • kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • žiupsnelis druskos
  • vanilinis cukrus (pagal skonį)
  • nulupti obuoliai, 200 g.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

  1. Obuoliai turi būti nulupti, sutarkuoti arba smulkiai supjaustyti.
  2. Sviestą pirmiausia reikia atšildyti (palikus kambario temperatūroje arba padėjus ant šiltos lėkštės), tada sutrinti jį su cukrumi.
  3. Į gautą masę įmaišykite kiaušinius.
  4. Suberkite sausus ingredientus.
  5. Visi ingredientai turi būti sumaišyti į vienalytę masę.
  6. Dabar laikas įdėti obuolius ir viską kruopščiai išmaišyti.
  7. Sausainiai dedami šaukštu ant anksčiau paruoštos skardos ar silikoninio kepimo popieriaus.
  8. Kepimas vidutinėje temperatūroje trunka 12–14 minučių.
  9. Svarbu užtikrinti, kad sausainiai nesudžiūtų, bet būtų pakankamai iškepę auksinės spalvos.
  10. Pagal skonį galite pabarstyti sausainius cukraus pudra arba į ją įberiant cinamono.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šiuolaikinės statybos tendencijos: stiklas, metalas ir erdvės pojūtis

Modernūs namai – tai ne tik sienos ir stogas, o erdvė, kurioje dera funkcionalumas, estetika ir gyvenimo kokybė. Šiandieninėje statyboje vis dažniau atsisakoma sunkių...

Kaip užtikrinamas tikslumas verčiant konfidencialius dokumentus?

Konfidencialių dokumentų vertimas – tai ne tik kalbos mokėjimas. Tai atsakomybė, kuriai reikalingos specialios žinios, procesai ir pasitikėjimas. Nuo gynybos pramonės iki nacionalinio saugumo...
---