Pasigaminkite šią skanią želė iš šių metų vyšnių derliaus! Šis receptas tikrai puikus!

Redaktorė Rasa
1 min. skaitymo

Išbandykite šią skanią vyšnių želė pagal šį receptą, ją galite laikyti stiklainiuose ir išsaugoti puikų vyšnių skonį!

Puikiai tinka desertams ir pyragams.

Jums reikės:

  • 1 kg šviežių vyšnių
  • 700 g cukraus
  • 40 g greito paruošimo želatinos

Gaminimo eiga:

  1. Visų pirma turite atrinkti gražiausias vyšnias, išmeskite sugedusias ir pašalinkite kotelius.
  2. Užpilkite vandeniu ir laikykite 3 valandas, kad atsikratytumėte kirminų.
  3. Iš vyšnių išimkite kauliukus, užpilkite cukrumi ir želatina.
  4. Leiskite vyšnioms pabūti per naktį, kad išsiskirtų sultys.
  5. Puodą su vyšniomis uždėkite ant viryklės, užvirkite ir dar virkite apie 3 minutes.
  6. Pašalinkite putas ir sumažinkite temperatūrą.
  7. Paruoškite sterilizuotus stiklainius.

Dar karštą vyšnių želė supilkite į stiklainius, uždarykite dangteliais, apverskite dangteliais žemyn ir apklokite šilta antklode, kol visiškai atvės.

PATARIMAS: rinkitės prinokusias vyšnias, kuriose yra daug sulčių.

Stiklainius laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje. Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *