Sekmadienis, 15 birželio, 2025

Naujausi

Kopūstų pyragas per kelias minutes. Greitas ir skanus patiekalas

Kaip aš myliu pavasarį… Gamta bunda, aplink viskas žydi, o lentynose atsiranda šviežių daržovių. Ypač laukiu šviežių kopūstų. Iš jų galima pagaminti tiek daug dalykų. Pavyzdžiui, kopūstų suktinukai ar pyragas. Apskritai man kopūstai yra tarsi skęstančiam žmogui gelbėjimosi ratas.  Jie greitai numalšina alkį ir yra labai universalūs.

Ir kad patiekalas būtų dar skanesnis, įdedu vištienos filė sluoksnį. Lengva mėsa neapsunkina patiekalo ir neužgožia kopūstų skonio. Taigi, net ir dietos besilaikantis žmogus gali sau leisti mažą gabalėlį šio skanėsto.

pyragas

Jums reikės

  • Kopūstų 800 g
  • Morkų 100 g
  • Vištienos filė 500 g
  • Kiaušinių 3 vnt.
  • Kvietinių miltų 100 g
  • Graikiško jogurto 100 g
  • Kepimo miltelių 4 g
  • Druskos 1,3 šaukštelio
  • Svogūnų laiškų 3-4 vnt.
  • Saulėgrąžų aliejaus 2-3 šaukštų
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį

Gaminimas:

Kopūstus smulkiai supjaustykite, o morkas sutarkuokite stambia tarka. Daržoves pagardinkite druska ir viską išmaišykite.

Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje. Susmulkinkite svogūną ir patroškinkite 30 sekundžių, tada suberkite daržoves ir uždengę troškinkite 15 minučių.

pyragas

Mėsą nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais. Tešlai sumaišykite jogurtą, kiaušinius, miltus ir kepimo miltelius.

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite šiek tiek tešlos ir išdėliokite pusę troškintų kopūstų ant dugno. Tada sudėkite vištieną, šiek tiek apibarstykite pipirais ir druska.

pyragas

Uždenkite mėsą likusiais kopūstais ir tešla. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių ir kepkite pyragą 15 minučių.

Jei pyragas pasirodys per didelis ir vienu metu jo viso nesuvalgysite, galite jį laikyti šaldytuve 2-3 dienas. Šaltas jis toks pat skanus, todėl galite jį netgi neštis į darbą. Labai patogu, o svarbiausia – skanu.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip tinkamai valyti grybus: klaida, kuri gali sugadinti visą patiekalą

Grybai – tai ne tik maistingas, bet ir gurmaniškas ingredientas, kuris suteikia patiekalams ypatingą skonį bei aromatą. Tačiau daugelis grybų mėgėjų daro esminę klaidą...

2025 m. birželio 15 d. horoskopas – ką žada astrologai

Birželio 15 d. žvaigždės skatina vidinius pokyčius, kūrybinį įkvėpimą ir svarbius sprendimus – kiekvienam Zodiako ženklui skirtingai, tačiau neabejotinai prasmingai. Avinas Birželio 15 d. atneš svarbių...
---