Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Bulvės su malta mėsa, grietinėle ir sūriu: puikūs pietūs iš vieno indo!

Tai sotus, greitas ir originalus patiekalas.

Puikus patiekalas, kurio niekas neatsisakys ir dar paprašys pakartoti!

Pagal šį receptą paruoštas bulves galėsite patiekti, pavyzdžiui, su šviežių daržovių salotomis.

Jums reikės:

  • 4-5 didelių bulvių
  • 2 vidutinio dydžio pomidorų
  • 300-400 g maltos mėsos
  • 5 šaukštų grietinėlės
  • Druskos
  • Maltų juodųjų pipirų
  • Paprikos miltelių
  • Įvairių prieskonių pagal skonį

Pasirinktinai:

  • Sūrio

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Bulves nuskuskite ir supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais.

Virkite jas lengvai pasūdytame vandenyje, kol jos visiškai išvirs.

Nusunkite vandenį ir palikite šiek tiek atvėsti.

Tada išdėliokite jas ant aliejumi pateptos kepimo skardos.

Paruoškite grietinėlės padažą:

Grietinę sumaišykite su druska, maltais juodaisiais pipirais, saldžiosios paprikos prieskoniais (arba kitais mėgstamais prieskoniais).

Paruoštą padažą užtepkite ant bulvių.

Pomidorus supjaustykite žiedeliais (jei jie dideli, supjaustykite pusmėnuliais).

Ir sudėkite juos ant bulvių pagrindo.

Į faršą pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir kitų prieskonių.

Gerai išmaišykite.

Iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus.

Tada juos šiek tiek suplokite ir sudėkite ant pomidorų griežinėlių.

Įdėkite kepimo skardą į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę.

Kepkite 30-35 minutes.

Išimkite iš orkaitės ir kiekvieną gabalėlį apibarstykite tarkuotu sūriu.

Kepkite dar 15 minučių, kad sūris išsilydytų ir apskrustų.

Patiekite ant stalo ir mėgaukitės maloniu skoniu.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---