Puikus maltos mėsos ir bulvių patiekalas pagal „YouTube“ kanalo receptą. Išbandykite šį faršo vyniotinį vietoj įprastų keptų kotletų.
Jums reikės:
- 500 g maltos kiaulienos
- 2 kiaušinių
- 2 šaukštų džiūvėsėlių
- 1/2 arbatinio šaukštelio maltų pipirų
- 90 g sūrio
- 4 bulvių
- Augalinio aliejaus
- Druskos
Gaminimo eiga:
Maltą mėsą pagardinkite druska ir prieskoniais. Įdėkite 2 šaukštus džiūvėsėlių ir išmaišykite.

Faršą sudėkite į dubenį, išklotą popieriumi ir paskirstykite mėsą per visą popieriaus paviršių.

Į faršo vidurį dėkite sūrį ir kepimo popieriaus pagalba padarykite mėsos ir sūrio vyniotinį. Kruopščiai suriškite abu galus.

Į kepimo popierių susuktą vyniotinį įvyniokite dar į kitą popieriaus sluoksnį.

Supjaustytas bulves pasūdykite, suvilgykite aliejumi ir sudėkite į kepimo skardą.

Ant bulvių uždėkite vyniotinį ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.

Tada išpakuokite, nuimkite popierių ir kepkite dar 10-15 minučių.

Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo pamoka: