Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Neįprastas, bet gardus receptas: keptuvėje kepti avižiniai dribsniai su kiaušiniais

Visi žino, kad dieną reikia pradėti nuo sveikų ir sočių pusryčių. Geriausiais variantais laikomi avižiniai dribsniai ir kiaušiniai. Bet kas bus, jei sujungsime abu? Galime patikinti, kad rezultatas bus puikus. O šiam patiekalui pagaminti reikia labai nedaug laiko.

Kepimui rinkitės įprastą avižinę košę. Tačiau nepamirškite, kad greitai paruošiama košė netinka. Šie pusryčiai turi mažai kalorijų, tačiau juose yra daug vitaminų ir organizmui būtinų medžiagų. Tai taip pat yra dvigubas sotumas.

avižiniai dribsniai

Jums reikės:

  • Avižinių dribsnių 50 g
  • Kiaušinių 4 vnt.
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį

Gaminimas:

Dribsnius suberkite į sausą keptuvę. Kepkite juos 3 minutes ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydami, kad avižiniai dribsniai tolygiai paruduotų.

Kai dribsniai bus aukso rudos spalvos, įmuškite kiaušinius ant viršaus. Pagardinkite druska ir pipirais, galite įdėti ir kitų, mėgstamų prieskonių.

avižiniai dribsniai

Keptuvės turinį nedelsdami išmaišykite, kad kiaušiniai būtų visiškai susimaišę su dribsniais. Uždenkite dangčiu.

Kepkite blyną apie 3 minutes. Jo nereikia maišyti ar apversti. Jei blynas išlaiko formą ir iš viršaus dingo skystos vietos, jis yra paruoštas.

avižiniai dribsniai

Vos per kelias minutes gausite sočius ir sveikus pusryčius. Norisi įvairovės? Tada į kiaušinių – avižinių dribsnių omletą įmaišykite sūrio, mėsos ar daržovių. Taip pat galite gaminti saldų patiekalą, sumažindami druskos kiekį ir pridėdami, pavyzdžiui, bananų ar mėgstamų uogų.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---