Aksominė grybų sriuba: neįtikėtinai skani ir aromatinga

Redaktorė Rasa
1 min. skaitymo

Ji nepaliks abejingų, jei bent kartą ją išbandysite!

Sudedamosios dalys:

  • Vanduo arba jautienos sultinys – 150 ml
  • Pievagrybiai – 200 g
  • Grietinėlė – 50 ml
  • Pienas – 50 ml
  • Česnakai – 1-2 skiltelės
  • Didelis svogūnas – 1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus – 30 ml
  • Skrebučiai – pagal skonį
  • Druskos, juodųjų pipirų – pagal skonį

Gaminimo eiga:

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite jį puode su alyvuogių aliejumi, kol įgaus ypatingą kvapą.
  2. Sudėkite smulkintą česnaką ir šiek tiek pakepinkite.
  3. Grybus supjaustykite griežinėliais, bet ne per smulkiai ir sudėkite į troškinį.
  4. Grybus užpilkite vandeniu arba sultiniu.
  5. Įpilkite grietinėlės arba pieno. Pagal skonį pasūdykite, uždenkite puodą dangčiu ir 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.
  6. Grybų sriubą patiekite su skrebučiais ir pabarstykite smulkiai supjaustytais žalumynais.

Gero apetito!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *